afbeelding van Linda
Linda Ondernemer

ROTT

ROTT maakt interieurproducten van restmateriaal van dé bekende Rotterdamse iconen! Een stukje Willemsbrug, Maastunnel of Kuip bij jou thuis?

ROTT maakt interieurproducten van restmaterialen van dé bekende Rotterdamse iconen en hotspots. Ondernemer en initiatiefnemer Linda Post combineerde haar creativiteit, haar onvermogen om dingen weg te kunnen gooien met haar liefde voor mooie unieke materialen in een nieuw concept: ROTT Inmiddels werken zij en haar vriend vaak samen met verschillende andere lokale ondernemers en zetten zij icoon na icoon op hun naam. 

Restmateriaal als basis.  Het restmateriaal komt vaak vrij bij een renovatie of sloop. Bijvoorbeeld als het materiaal aangetast is door corrosie, het loodmenie bevat of niet meer voldoet aan nieuwe veiligheidseisen. Het onderhoud is noodzakelijk, maar veel materiaal verliest zijn functie en krijgt vaak geen nieuwe bestemming. Dit vaak prachtige materiaal is té mooi om zomaar in de container te laten verdwijnen. Dit unieke materiaal heeft, naast een bijzondere herkomst, ook vaak een historische waarde. Wij redden dit materiaal van de container en geven het een tweede leven! We gebruiken dit materiaal als basis voor mooie nieuwe interieurproducten. Wij vinden het erg belangrijk dat het materiaal herkenbaar blijft in het eindproduct en dat goed zichtbaar is van welk icoon het materiaal afkomstig is. Hier houden wij rekening mee in het ontwerp. Onze producten worden lokaal geproduceerd en zijn in beperkte éénmalige oplage beschikbaar. 

Circulaire economie Het bestaande restmateriaal als basis gebruiken voor nieuwe interieurproducten, betekent direct een vermindering van het grondstofverbruik en 'afval'. Hoe meer restmateriaal wij kunnen verwerken, hoe groter de directe positieve gevolgen zijn. Voor de werkelijke transitie naar een circulaire economie, is nog veel meer nodig. Daarvoor ligt er ook nog een taak bij het bedrijfsleven, de consumenten en de overheid. Maar ons concept van hergebruik, zou een gedachteverandering bij de consument in gang kunnen zetten. Wij laten zien dat 'hergebruik' op deze manier juist erg bijzonder en leuk kan zijn! 

Een vliegende start Sinds onze start in januari 2016, is het hard gegaan. We maakten een 'vliegende start' door al in het eerste jaar twee grote projecten succesvol af te ronden. We bewerkten restmateriaal van de Trap en de Hef, waarvan de producten van de Hef al binnen een paar uur compleet waren uitverkocht!Ook wisten we een finaleplaats te behalen bij de RET Aardig Onderweg Awards, waardoor wij de kans kregen om een professionaliseringsslag te maken. Door o.a. de grote belangstelling voor de producten en de publiciteit rondom de Award, hebben we in korte tijd een grote stap voorwaarts kunnen zetten.Een nieuwe website (www.rott.nl wordt binnenkort gelanceerd!), een nieuwe werkplek en genoeg nieuw restmateriaal wat klaar ligt om bewerkt te worden. Dit is voor ons hét moment, om met de hulp van de ASN Bank Wereldprijs, dit verder door te kunnen zetten!

Toekomst Dat dit concept aanslaat in Rotterdam, hebben wij al mogen ervaren. We vinden het bijzonder dat wij met dit unieke materiaal mogen werken en wij mensen blij kunnen maken met hún eigen stukje Rotterdam. Veel mensen hebben bijzondere herinneringen bij een bepaald icoon. Hoe mooi is het dan dat 'hun favoriete stukje stad' letterlijk tastbaar wordt!     Maar wij denken dat dit concept niet alleen in Rotterdam hoeft te blijven. Dit concept kun je ook in andere steden ontwikkelen. Denk aan Amsterdam, Berlijn en waarom niet in Londen of Parijs? In elke stad hebben mensen hun eigen favoriete plekken met persoonlijke herinneringen.Een product is éxtra bijzonder als het voor jou een verhaal of herinnering heeft. Wij spreken dan ook wel over: Emoterieur! Een nieuw begrip in de interieurwereld, wat onze producten het beste omschrijft; interieurproducten met een emotie.   

De gemeente Rotterdam is enthousiast! De gemeente Rotterdam is inmiddels ook enthousiast over dit nieuwe concept van hergebruik en helpt ons in de zoektocht naar bijzonder materiaal. Door het beschikbaar stellen van het materiaal voor hergebruik en het daarmee verminderen van 'afval', zetten we gezamenlijk stappen naar een circulaire economie. Op deze manier kunnen we het materiaal op een leuke manier teruggeven aan de stad waar het vandaan kwam. 

Binnenkort een stukje Willemsbrug, Maastunnel of Kuip in huis? Het meest bijzondere restmateriaal uit de hele stad, leent zich het beste voor hergebruik en mag niet zomaar verdwijnen in een container! Help ons Rotterdammers (en vooruit, ook niet Rotterdammers) aan hún favoriete stukje Rotterdam voor in huis!   

 

afbeelding van Linda
Linda Ondernemer

ROTT maakt interieurproducten van restmaterialen van dé bekende Rotterdamse iconen en hotspots! Dit restmateriaal komt vaak vrij bij een renovatie of sloop. Wij verzamelen deze materialen en gebruiken ze als basis voor mooie nieuwe producten!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten