afbeelding van Chris
Chris Ondernemer

Rooms With A View

Zelfvoorzienend en verplaatsbaar wonen zonder de natuur en het milieu te belasten. De toekomst is binnen handbereik.

Wonen en werken zonder de omgeving te belasten: dat is het zeer bijzondere idee achter Rooms With A View. De woning en/of werkruimte is losgekoppeld van de nutsvoorzieningen én de grond eronder. Daarmee bij uitstek geschikt voor locaties waar de natuur op de eerste plaats staat Het tijdelijke karakter van alle afzonderlijke woningonderdelen wordt als een belangrijke pijler van het concept gezien. Alle onderdelen van de woning bouwen we als samengestelde delen op. Voor zover haalbaar vermijden we vermenging van twee materialen. Daardoor waarborgen we dat alle onderdelen zijn te demonteren en te recyclen. Het unieke karakter van Rooms With A View wordt bepaald door de technische kern van de woning bestaand uit een samenspel van innovatieve technieken dat het mogelijk maakt dat deze woning 100% zelfvoorzienend is. Het technisch geheel bestaat uit diverse apparatuur die stuk voor stuk aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoet.

Het besef dat we verkwistend omgaan met energie, het milieu en natuurlijke grondstoffen heeft ons denken over onze leefomgeving – en onze huizen in het bijzonder – veranderd. De mogelijkheden om een woning energie-neutraal en zelfs zelfvoorzienend te maken, zijn de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. Echter is het nog niemand gelukt een circulaire en zelfvoorzienende woning te ontwikkelen die verplaatsbaar is en hetzelfde comfort biedt als reguliere woningen tegen een acceptabele prijs. Kortom: geschikt voor de doorsnee burger.

Rooms With A View heeft de ambitie om in het beoogde project de eerste duurzame, innovatieve, modulaire, verplaatsbare en zelfvoorzienende woning te ontwikkelen. Het gaat hier om een slim circulair en zelfvoorzienend systeem welke gebruik maakt van (re) circulatie van grondstoffen (water, electra, warmte), reststromen en efficiënt gebruik van lokale grondstoffen gecombineerd met dynamische koel- en lucht- en waterfiltratiesystemen aangestuurd door meet- en monitoringssystemen op basis van slimme kunstmatige intelligentie en remote control. De oplossingsrichting die RWAV voor ogen heeft is nog niet eerder toegepast. Het gaat hier om een nieuwe slim circulaire en zelfvoorzienend systeem, bestaande uit deels bewezen componenten en deels te ontwikkelen en integreren technisch nieuwe componenten. Het product is in deze samenstelling nog niet eerder ontwikkeld, geïnstalleerd of gerealiseerd.

Er zal gedurende een haalbaarheidstraject zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van bestaande hardware en materialen om te onderzoeken wat hiermee mogelijk is en waar eigen ontwikkeling nodig zal zijn. Woning 1 zal samen met leveranciers en een landschapsbeheerder gebouwd worden om als voorbeeldfunctie en testwoning het bewijs te leveren dat Rooms With A View daadwerkelijk werkt.

afbeelding van Chris
Chris Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 595 projecten