afbeelding van Micky
Micky Ondernemer

Rooftop Revolution

Rooftop Revolution legt nieuwe natuurgebieden aan middenin Nederlandse steden. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken!

Over ons

Rooftop Revolution adviseert bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “dakboswachters” om hun uitzicht te verbeteren.

We kijken ook naar de financiering van groene, duurzame daken, want wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijker verdeeld kunnen worden tussen de mensen die er baat bij hebben. Zo realiseren wij samen met bewoners, eigenaren, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Podcast Rooftop Revolution en ASN Bank

Voor het radioprogramma Let's Talk Business ging Jan Henk Tigelaar van Rooftop Revolution in gesprek met Roel Nozeman, Senior Adviseur Biodiversiteit op de afdeling Duurzaamheidsbeleid en Onderzoek bij ASN Bank. Ze spraken over biodiversiteit en de impact die je daarop hebt als duurzame ondernemer. Hieronder kun je het fragment beluisteren.

Onze droom

Wij vinden dat er veel meer groene daken moeten komen in Nederlandse steden. Naast de vele voordelen die groene daken hebben, is een groen uitzicht ook gewoon prachtig. In Nederland ligt 400 km2 aan plat dak, zo’n 600.000 voetbalvelden. Kansen genoeg dus. Wij zien daarom in 2020 10% van de daken groen en in de toekomst geen dak ongebruikt!

Hoe wij werken

Wij zijn een onafhankelijke stichting en treden op als expert, adviseur, procesbegeleider en intermediair in duurzame dakprojecten. We werken hierin samen met allerlei partijen aan dakprojecten naar mogelijkheden van simpel sedum tot innovatief parkdak met slimme regelsystemen die reageren op het weer.

Duurzame dakbegeleiding

Rooftop Revolution werkt aan tientallen dakprojecten in het hele land voor overheden, bedrijven en particulieren. Lees op onze website www.rooftoprevolution.nl meer over onze projecten. 

afbeelding van Micky
Micky Ondernemer

Met veel enthousiasme werk ik sinds een jaar bij Rooftop Revolution. Ik ondersteun tientallen duurzame dakprojecten in het hele land en ontketent daarmee een ware Rooftop Revolution. Zo werk ik aan de Bellamy-buurtaanpak, 25.000m2 parkdaken in Zuidas en organiseer ik het jaarlijkse Rooftop Symposium.

Update

Wij zijn opzoek naar versterking! We hebben een vacature voor Freelance Projectmanager Duurzame daken en stageplek beschikbaar. Wil je meer weten? Kijk dan op http://bit.ly/2mOfyZO

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 290 projecten