afbeelding van Renate
Renate Ondernemer

Rockin' Green

Een écht cool eco-kinderwarenhuis waar ouders gemakkelijk, snel en vertrouwd kunnen shoppen voor hun kids. Het beste voor je kids!

Mijn naam is Renate Rocha en ik ben de oprichtster van Rockin’ Green. Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje –een zoontje– werd ik me steeds bewuster van de Westerse massaproductiemaatschappij waarin wij leven. Zoveel mogelijk produceren tegen een zo laag mogelijke prijs, dat kan toch nooit goed zijn... laat staan voor m’n kindje? Daarom ging ik op zoek naar verantwoorde, eerlijke en onschadelijke babyproducten. Al snel kwam ik uit op winkels met een verzameling van eco-friendly (of ecologisch verantwoorde), duurzame en Fair Trade (eerlijk vervaardigde) kinderproducten… Eco-friendly, duurzame en/of Fair Trade babyproducten die totaal niet mijn smaak waren. Voor mijn zoontje wilde ik coole kleding, monochrome kleuren en gave producten! Maar míjn idee van cool en gaaf leken helaas niet tot het eco-friendly, duurzame en Fair Trade online en offline assortiment te behoren. Toen ik wat dieper ging graven, stuitte ik toch op hele coole baby- en kinderproducten: superleuk, maar wel ontzettend verspreid en dus tijdrovend. In 2015, tijdens de zwangerschap van m’n 2e kindje –ook een zoontje– dacht ik: “dit kan anders.” En zo, in 2016, is mijn 3e kindje –unisex: Rockin’ Green– geboren!

Hoe fijn zou het zijn om een winkel binnen te stappen waarvan je weet dat de producten goed en eerlijk gemaakt zijn? En dan ook nog eens een winkel die je niet wilt passeren, omdat de kleding en producten onwijs cool zijn? Rockin' Green zorgt ervoor dat ouders (die hebben het nl al druk zat!) gemakkelijk en snel eerlijk coole producten kunnen shoppen voor hun kids. Alle producten die speciaal voor hen geselecteerd zijn, zijn ecologisch verantwoord, duurzaam, Fair Trade en/of Do Good (maatschappelijk verantwoord), maar vooral heel erg cool!

Rockin’ Green is er dan ook als verzamelplatform voor die ouders, opa’s & oma’s, ooms & tantes die wel duurzaam, eco-friendly en/of Fair Trade willen inkopen voor hun coole kids, maar dan zonder in te hoeven leveren op hun koopgemak en fashion style. ‘Groene producten’ die niet saai, liefjes of enigszins hip zijn; ‘groene producten’ die je kunt rocken via Rockin’ Green!

Rockin’ Green’s missie: Het aanbieden van een makkelijk bereikbaar, servicegericht, transparant en vooruitstrevend platform en verkoopkanaal aan ouders om in hun behoefte voor coole eco-friendly, duurzame en/of Fair Trade baby- en kinderproducten te voorzien.

Deze missie komt voort uit Rockin’ Green’s visie om bij te willen dragen aan het creëren van een positief en cool imago van eco-friendly, duurzame en Fair Trade baby- en kinderproducten in Nederland en daarbuiten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, produceren en verkopen staan daarin bij Rockin’ Green continu centraal.

afbeelding van Renate
Renate Ondernemer

Afgestudeerd in ‘Media, Culture & Society’ (MSc, Erasmus Universiteit Rotterdam) ben ik ontzettend geïnteresseerd in maatschappelijke en culturele vraagstukken. Wat wij –bewust en onbewust– doen en niet doen, kopen en niet kopen, zien en niet zien heeft vaak veel invloed op ons zijn en op die van onze kinderen. Het moederschap heeft bij mij, net zoals ongetwijfeld bij zoveel andere ouders, net dat extra beetje bewustzijn gecreëerd waardoor ik zorgvuldiger ben omgesprongen met mijn dagelijkse levenswijze, mediagebruik en koopgedrag. Na jarenlange werkervaring bij een ‘groene energie’-leverancier ben ik erg bekend geraakt met duurzaamheid en klantenservice. Vanuit deze werkervaring en mijn eigen koopervaring staat het bieden van de beste service bij Rockin’ Green voorop. Ik help een ieder graag bij hun zoektocht naar het beste voor hun kids en de planeet!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten