afbeelding van Frank
Frank Ondernemer

Rijden op pure windkracht!

De WindWheeler is een voertuig voor duurzame vrijetijdsbesteding die rijdt op pure windkracht.

Doel van het project

We krijgen steeds meer vrijetijd waardoor de vrijetijdsbesteding een steeds belangrijkere rol gaat innemen in ons alledaagse leven. Zo is de voorspelling dat het aantal vliegbewegingen voor vakanties met 3% per jaar zullen blijven groeien. Daar er op de korte termijn geen oplossing is voor het terugdringen van de CO2 uitstoot van vliegtuigen leidt dit onherroepelijk tot een toename van de CO2 uitstoot t.g.v. vrijetijdsbesteding.

Duurzame vrijetijdsbesteding zal daarom een steeds prominentere rol gaan innemen op de duurzaamheidsagenda in het streven naar een CO2 neutrale samenleving.

Het doel van de WindWheeler is om een CO2 neutrale vrijetijdsbesteding te bieden in de direct omgeving van de stad en als duurzaam vervoermiddel voor rondreis en trekvakanties.

De WindWheeler

De Windwheeler is een voertuig op pure windkracht. Door de combinatie van een vleugelzeil, wieken en propeller kan de WindWheeler, bij iedere windrichting, sneller rijden dan de wind. De afmetingen zijn zo gekozen dat je er gewoon mee op de openbare weg mag rijden als een (bak)fiets. De  aandrijving heeft echter niks van een (bak)fiets en lijkt meer op dat van een vliegtuig. Toch is de WindWheeler, ook voor een niet geoefende berijder, heel makkelijk te besturen.

Omdat er niet overal altijd wind staat kan de WindWheeler ook aangedreven worden als een elektrische fiets. De stroom, nodig is voor de elektrische aandrijving, kan de WindWheeler zelf opwekken tijdens het rijden in gebieden waar wel wind staat. Hiermee is de WindWheeler een voertuig met een oneindige range waarmee, volledig onafhankelijk van brandstof of oplaadpunten, je gratis en snel kunt verplaatsen.  

afbeelding van Frank
Frank Ondernemer

Hallo, mijn naam is Frank Stoter. Ik heb een passie voor schone energie en innoveren en ben daarom al een paar jaar bezig met het ontwikkelen van een voertuig die rijdt op pure windkracht. Wil je hier meer over weten neem gerust contact op.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten