afbeelding van Erol
Erol Ondernemer

Resource House

Het eerste woonhuis in Nederland dat compleet word gebouwd uit hergebruikte materialen! Circulair, flexibel én betaalbaar.

Minder dan 3% van alle sloopmaterialen worden rechtstreeks hoogwaardig hergebruikt binnen de bouw. De bouwsector loopt dus mijlenver achter als het gaat om circulaire economie. Daar brengt het Resource House verandering in!

In plaats van onze grondstoffen nog verder uit te putten, wordt er voor de bouw van het Resource House enkel materiaal gebruikt dat duurzaam is gewonnen. Zo bestaat maar liefst 66% al uit hoogwaardig hergebruikt materiaal! Het streven is het woningontwerp in de komende jaren zo ver door te ontwikkelen dat we komen tot een hergebruikpercentage van 100%. Dit doen we samen met kennisinstellingen als de ZUYD Hogeschool en andere ervaren partners die zich inzetten voor een circulaire economie. Het Resource House voldoet aan de voorwaarde dat we binnen een gesloten systeem aan het einde van het economische proces over dezelfde grondstoffen beschikken als bij aanvang. Daarmee elimineren we afval: WASTE? NO WAY!

Dankzij het unieke REFRAMES© modulaire bouwsysteem is het Resource House extreem flexibel: het is verplaatsbaar, veranderbaar, uitbreidbaar, inkrimpbaar en daarmee levensloopbestendig.

afbeelding van Erol
Erol Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten