afbeelding van Nyckle & Thijs
Nyckle & Thijs Ondernemer

Repareer.com

Een online platform dat mensen met kapotte producten in contact brengt met hun handige buren.

De wereld van morgen mag, wat ons betreft, een stuk socialer en duurzamer zijn. Door mensen met kapotte producten in contact te brengen met hun handige buren, zorgt Repareer.com voor meer sociale cohesie en minder weggegooide spullen. Met een nieuwe (mobiele) website en een landelijke campagne willen we sociaal repareren een impuls geven.

Tijdens onze studie werden we ons bewust van de korte levensduur van veel moderne producten. Het gemiddelde mobieltje wordt niet ouder dan 28 maanden en de gemiddelde televisie gaat tot wel 5 jaar korter mee dan tien jaar geleden. Voor veel mensen is een klein mankement al snel een reden om iets nieuws aan te schaffen, terwijl er tegelijkertijd ruim genoeg handige mensen in Nederland zijn die defecten (tegen een kleine vergoeding) op kunnen lossen. Repareer.com brengt deze mensen bij elkaar en wil daarmee zorgen voor meer sociale verbondenheid en meebouwen aan een duurzame toekomst.

Dat er belangstelling is voor het idee, is inmiddels bewezen. Toen we het concept vorig jaar lanceerden is er behoorlijk veel (media-)aandacht geweest voor Repareer.com en kregen we talloze lovende reacties. Het project staat echter nog in de kinderschoenen. Op dit moment kunnen we nog niet overal de service bieden zoals wij die voor ogen hebben. Het mensen verbinden verloopt nog niet optimaal, nog niet iedereen kan nu een goede reparateur vinden voor zijn of haar kapotte product (en andersom ook soms niet). Daar willen we verandering in brengen door de technische en marketing-kant van het platform te verbeteren. Onze middelen daartoe zijn echter beperkt.

We zijn bezig met de ontwikkeling van 'Repareer.com 2.0', waarvan de Bèta versie nu live is. Met deze mobiel-vriendelijke site met allerlei nieuwe features (reviews, how-to's etc.), willen we een groter publiek aanspreken, en reparaties sneller afhandelen. Daarnaast willen we met een landelijke campagne en acties als 'de reparatiedagen' de naamsbekendheid van Repareer.com vergroten. Dit zullen we verder toelichten in een volgende fase.

afbeelding van Nyckle & Thijs
Nyckle & Thijs Ondernemer

Thijs Schippers en Nyckle Sijtsma zijn twee studenten Industrieel Ontwerpen die elkaar ontmoetten tijdens hun bachelor aan de TU Delft. Samen proberen ze producten een langere levensduur te geven door een gemakkelijk en sociaal reparatieproces te faciliteren.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten