afbeelding van Joost
Joost Ondernemer

Refugee Start Force

Refugee Start Force is een netwerkorganisatie waar vluchtelingen contact kunnen leggen met Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven

Refugee Start Force is een netwerkorganisatie waar vluchtelingen contact kunnen leggen met Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven. Door vroegtijdig professionele netwerken te creëren, willen wij vluchtelingen sneller laten integreren in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. Wij koppelen vluchtelingen aan vrijwilligerswerk, stages en banen. Veel vluchtelingen vervelen zich en verkeren in een isolement. Ze willen zich nuttig maken voor de Nederlandse maatschappij en zich professioneel blijven ontwikkelen. Door vroegtijdig goede netwerken te creëren, (netwerk) evenementen en workshops te organiseren willen wij vluchtelingen sneller laten integreren in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. Op Facebook, LinkedIn en twitter hebben wij een community opgezet waar vluchtelingen en Nederlanders op een laagdrempelige manier met elkaar kunnen afspreken. Dit idee bleek een succes: in 9 maanden tijd heeft de community al meer dan 22.000 leden, zijn honderden vluchtelingen gekoppeld aan buddies, zijn ruim 80 partners aangehaakt aan het netwerk, hebben we ruim 80 evenementen georganiseerd en hebben 120 vluchtelingen vrijwilligerswerk, stages of werk gevonden. Voor meer informatie: www.refugeestartforce.eu Facebook:https://www.facebook.com/refugeestartforce/

Veel Nederlanders en bedrijven willen vluchtelingen graag helpen maar weten niet goed op welke manier. Ook veel bedrijven willen helpen maar hebben moeite om gekwalificeerde vluchtelingen te vinden. Refugee Start Force kent de doelgroep, hun belemmeringen en wensen en bemiddelt bij het leggen van contacten en het werven van vluchtelingen voor evenementen, vrijwilligerswerk, stages en werk. Refugee Start Force opereert bewust op Facebook omdat bijna alle vluchtelingen en Facebook account hebben. Dit omdat het 'vluchtcircuit' zich grotendeels afspeelt op Facebook. De aanpak van Refugee Start Force is complementair aan de aanpak methode van de gemeenten. Refugee Start Force opereert marktgestuurd, op basis van de wensen van een bedrijf of organisatie zoekt Refugee Start Force geschikte kandidaten en adviseert m.b.t. juridische aspecten en subsidiemogelijkheden.

Wij zoeken: - Nederlanders die een keer een kop koffie willen drinken met een vluchteling vakgenoot. - Nederlanders die een keer een netwerk evenement, presentatie, training, uitstapje, taal cafe of algemene meet & greet willen organiseren voor vluchtelingen. - organisaties en bedrijven die een keer een rondleiding, training, seminar, netwerk evenement, curses, training, stage of baan willen creëren voor vluchtelingen. - partners die zich willen aansluiten bij onze community en willen meedenken over innovatieve oplossingen om de integratie van vluchtelingen in de Nederlandse maatschappij en arbeidsmarkt bevorderen. - Donaties om onze kosten en activiteiten te kunnen financieren.

Refugee Start Force bestaat uit een team van Nederlanders en vluchtelingen ambassadeurs (totaal rond de 30 vrijwilligers). In plaats van praten over vluchtelingen, praten wij vooral met vluchtelinge en maken plannen op basis van de directe behoeften van vluchtelingen. Onze ambassadeurs hebben verschillende achtergronden en zitten in verschillende fases van de asielprocedure. Hierdoor identificeren wij de problemen die vluchtelingen ondervinden bij het integreren in de samenleving en arbeidsmarkt. Wij zijn een project door vluchtelingen, voor vluchtelingen waarbij wij relevante netwerken aankoppelen die ons helpen om hobbels te overwinnen. Op Facebook, LinkedIn en twitter beheren wij een groot netwerkplatform bestaande uit vijf algemene 'koffie groepen' die zijn ingedeeld op basis van de locaties van de verschillende AZC's. Daarnaast beheren wij ruim 20 Expert Groepen waar vluchtelingen, Nederlanders, organisaties en bedrijven uit specifieke sectoren contact leggen en projecten voorbereiden. Off-line co-organiseren wij workshops, (netwerk) evenementen, en ondersteunen wij organisaties, bedrijven en andere initiatieven bij het vinden van gekwalificeerde vluchtelingen voor evenementen, vrijwilligerswerk, stages en werk.

afbeelding van Joost
Joost Ondernemer

Founder Refugee Start Force Email: info@refugeestartforce.eu

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2016

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (5)

Meepraten? Login

afbeelding van Joost
Project update d.d. 20 september 2016 Refugee Start Force heeft inmiddels meer dan 20.000 leden, 60 partners en ruim 100 vluchtelingen zijn gekoppeld aan vrijwilligersplaatsen, stages en banen. Naast onze matchings activiteiten organiseert Refugee Start Force nu ook workshops, trainingen en organiseren wij sociale en professionele netwerk evenementen.
afbeelding van Tarek
Nice job
afbeelding van Mostafa
Het best
afbeelding van Thijs
Zet 'm op Joost!
afbeelding van Hildegard
mooi initiatief! Mogen er ook mensen aan meedoen die hier al 10 jaar geleden als vluchteling zijn gekomen, en nog steeds geen baan hebben kunnen vinden?
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten