afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Reflow

Reflow maakt lokaal gemaakt gerecycled 3D print filament. Op een missie om de 3D print revolutie duurzaam en gedeeld te maken

Onze missie is om 3D printen duurzaam te maken, lokale productie in ontwikkelingslanden te herstarten en iedereen in de plastic keten een 'fair share' te geven.

3D printing is een technologie waarbij laagje voor laagje een product wordt opgebouwd. Wij hebben een technologie ontwikkeld waarmee makers uit de lokale plastic afvalstroom industriële kwaliteit 3D print filament (de inkt voor 3D printers) kunnen creëren. Reflow bouwt een internationaal netwerk van deze makers om de volgende industriële revolutie (3D printen) vanaf de start duurzaam te kunnen maken. 3D print technologie beperkt zich nu nog erg tot de 'Westerse Wereld' terwijl het juist de grootste problemen kan oplossen in landen waar de productie en transport infrastructuur slecht ontwikkeld is. Er is relatief weinig kennis en kapitaal voor vereist, kan al kosteneffectief zijn bij kleine productie oplage en je kunt de producten vlak bij de eindklant maken, waardoor transport wordt vermeden. Zo testen wij nu, samen met een grote lokale gezondheidsorganisatie, een 3D geprinte microscoop die een besparing van 75% van de kosten oplevert en tevens beter geschikt is om in rurale klinieken neer te zetten. Reflow zet lokale productie van gerecycled filament op en start en ondersteund lokale bedrijven die met 3D printen de eigen economie aan het hervormen zijn. Dit doen we nu al in Dar es Salaam, Tanzania en Delhi, India. Samen met onze lokale partners zorgen we ervoor de 3D print ontwikkelingen echt ingezet worden voor praktische producten voor een betere wereld van morgen.

We zijn nu op zoek naar: - Partnerschappen met recyclingindustrie of grootschalige gebruikers van plastic (bijvoorbeeld) voor consumentenproducten. - Partnerschappen met consumentenmerken die geïnteresseerd zijn in het snijvlak van 3D printen en recycling - Verdere financiering voor uitbreiding en aanvullende technologische ontwikkeling. - Onderzoeksinstituten met specifieke kennis op het gebied van polymeren, met name in extrusie processen.

In in 2016 en begin 2017 gaan we de volgende stappen ondernemen: - Samenwerking formaliseren recycling partners in India en Dar es Salaam, waarbij we een sterke focus hebben op het terugvloeien van waarde naar de afvalverzamelaars - Start Sales India/Tanzania/Amsterdam - Start Programma verzekering, maaltijd en beschermende kleding in India en Dar es Salaam - Continue materiaalontwikkeling (focus nu op PET) - Ontwikkelen duurzame packaging Op termijn bouwen we een internationaal netwerk van makers van gerecycled filament. Wij ondersteunen deze lokale 'hubs' met technologie, branding, kwaliteitstest en verkoop.

afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Mijn naam is Jasper Middendorp, founder van Reflow. Ik heb een achtergrond in 3D printen, IT en Opens Source/Open Data voor NGO's. Ik heb in mijn werk voor Enviu sociale ondernemingen helpen op te zetten in verschillende landen en geloof dat 3D printen een van de grootste veranderingen zal zijn voor de wereld van morgen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten