afbeelding van Karin en Klaasjan
Karin en Klaasjan Ondernemer

Rebelz

Restaurants met leer/werkplekken voor ex-gedetineerde vrouwen

Het concept ‘Rebelz aan de slag’ is voortgekomen uit de samenwerking tussen ons, Karin Nijman en Klaasjan Krook, die begon in 2015. Karin merkte bij het begeleiden van ex-gedetineerde vrouwen die terug wilden keren op de arbeidsmarkt met haar stichting ‘Back on Trek’ dat het aangeboden traject het beste verliep in een horeca omgeving. Aangezien veel horecaondernemers terughoudend waren bij het inrichten van deze leer/werkplekken leek het haar een goed idee om haar passie voor goede horeca hierbij in te zetten. Samen met Klaasjan ontwikkelde zij de infrastructuur voor de leer/werkplekken en plannen voor een eerste restaurant. Rebelz aan de Rotte werd geopend op 1 maart 2016 en richt zich op een sociale én een commerciële doelstelling.

Wij zijn ervan overtuigd dat de ene doelstelling de andere kan versterken waardoor een duurzame oplossing ontstaat voor het terug laten keren van ex-gedetineerde vrouwen naar de arbeidsmarkt.

Naast het restaurant Rebelz aan de Rotte en het terras aan het water in Nieuwersluis Rebelz in de Kampioen, willen wij samen met onze financiële partners nu investeren in ons volgende restaurant: Rebelz op de Binckhorst in Den Haag. Dit is de volgende stap van de Rebelz groep om zoveel mogelijk ex-gedetineerde vrouwen om te scholen en te begeleiden naar een zelfstandige werkplek in de horeca. In restaurants waar alle betrokkenen bij Rebelz trots op kunnen zijn. Zo komen gasten voor het verhaal maar komen ze terug voor de kwaliteit en de service.

afbeelding van Karin en Klaasjan
Karin en Klaasjan Ondernemer

Wij zijn Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van REBELZ aan de Rotte. Karin droomde ervan iets extra’s te kunnen doen voor een groep mensen die hulp nodig ging hebben om verder te komen in het leven. Klaasjan droomde ervan een organisatie te leiden die maatschappelijke verantwoordelijkheid echt als onderdeel van het bedrijfsmodel zou hebben. Vanaf het allereerste begin hebben we enthousiaste mensen ontmoet die graag mee wilden denken en werken om deze dromen werkelijkheid te maken. Samen met hen werken we om voldoende restaurants en dus leer/werkplekken te realiseren om jaarlijks de gehele doelgroep naar een zelfstandige baan te helpen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten