afbeelding van Fien
Fien Ondernemer

Rain(a)Way

Droge voeten met de Rain(a)Way-tegels. Regenwater is dé inspiratiebron voor de stad van de toekomst!

Steeds meer hevige regenval

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met piekbuien. Wat doen we met hevige regenval in de stad? Dat vroeg Fien Dekker zich af tijdens haar afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. Inmiddels is ons jonge, enthousiaste team hard op weg om met slim ontwerp de stad 'waterdoorlatend' te maken. Flinke regenbuien zien we niet als probleem, maar juist als kwaliteit!

Doel

Rain(a)Way heeft een missie: de regenwaterproblematiek op een originele en nuttige manier aanpakken. Het ultieme doel is om regenwater op een slimme, innovatieve manier zichtbaar te maken in de stad.

Hoe werkt het?

Hoe doet Rain(a)Way dat? Onze Ebb-tegels loodsen water direct vanaf de regenpijp naar borders, vijver of plantsoen. De Flood-tegels hebben zelfs miniscule waterdoorlatende gaatjes, waardoor regenwater direct de grond in kan druppelen! Water is leidend in het ontwerp. Zo blijft de natuurlijke regenwatercyclus behouden, tonen we de natuurlijke schoonheid van water én geven we de omgeving extra waarde.

Samenwerkingen

Het liefst werken we samen met gemeentes, ingenieuwsbureaus en landschapsarchitecten. Geen watervraagstuk is ons te lastig! We bieden innovatieve oplossingen en kennis over complexe watervraagstukken. Zodat we in Nederland weer kunnen verlangen naar regen.

afbeelding van Fien
Fien Ondernemer

Rain(a)Way is een urban design bureau dat in 2014 is opgericht door Fien Dekker (1992). Zij studeerde af aan de Design Academy met haar project Rain(a)Way. Tijdens haar reizen naar Afrika en Japan werd de basis gelegd voor de Rain(a)Way-filosofie. Zij was verrast door de transparante wijze waarop het Japanse regenwater zichtbaar werd gemaakt in het stedelijk gebied. Ruth Pasternak is verantwoordelijk voor de communicatie, strategie, planning en advies. Ieder half jaar komt een enthousiaste stagiair het team versterken.

Update

He, jij daar. Wil je een communicatiestage lopen bij een jong, innovatief bedrijf? Dan zoeken we jou! Stage lopen bij Rain(a)Way betekent: elke dag Nederland een stukje klimaatbestendiger maken. Iedere dag is anders en jouw inbreng voegt echt iets toe. Stageperiode: febr-juni 2018.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 291 projecten