afbeelding van Josefien
Josefien Ondernemer

Qlayers

Minder CO2-uitstoot met microstructuren

Qlayers heeft een technologie ontwikkeld waarmee microstructuren, zoals de ‘haaienhuid riblets’, kunnen worden geprint. Wanneer deze microstructuur wordt aangebracht op een vliegtuig, trein of schip, vermindert de wrijvingsweerstand in lucht/water, resulterend in een significante brandstofbesparing en vermindering van de CO2 uitstoot. Ter voorbeeld: het aanbrengen van de haaienhuidstructuur op een groot schip kan 8000 ton CO2 uitstoot per jaar reduceren. Bij windturbinebladen leidt het aanbrengen van haaienhuid riblets tot een hoger rendement. Voor een 2MW wind turbine leidt dit tot een extra energie output van 264.000 kWh per jaar. Momenteel is Qlayers als enige ter wereld in staat om microstructuren goedkoop en snel te printen.

Onze visie is om met onze technologie elk oppervlakte functioneel te maken: “Just like nature has been doing it, only better.” Beginnend met de weerstand verminderende coating, maar later ook self-healing, self-cleaning, anti-icing, sensing en alle andere soorten coatings die de natuur allang gebruikt om oppervlaktes functioneel te maken. We zullen eind deze zomer de eerste buis coaten met ons geautomatiseerde printsysteem, waarna we andere marktsegmenten willen binnengaan. Denk aan windturbines, vliegtuigen, grote schepen, jachten, hogesnelheidstreinen, buizen, formule1 enzovoorts. De markt is oneindig!

 

afbeelding van Josefien
Josefien Ondernemer

Ik ben Josefien, 23 jaar oud en CEO van Qlayers. Met Qlayers probeer ik de wereld te verbeteren en mooier te maken met behulp van de magie in materiaalkunde. Ik ben geïnteresseerd in zelfontwikkeling en zeer competitief, niet alleen in mijn werk maar ook met mijn hobby's. In 2012 won ik bijvoorbeeld het NK boksen, waar ik in 2017 op de 3e plek eindigde bij het NK powerliften. Op mijn 18e begon ik YogaChicks samen met mijn zus, een webshop die we inmiddels hebben verkocht. Met YogaChicks verkochten wij yoga leggings gemaakt van gerecyclede PET flesjes (79%). Ik droom van een groene, duurzame wereld. Mijn persoonlijke holding heet niet voor niets "Green Dreamer B.V." https://www.linkedin.com/in/josefiengroot/

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2018

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van meikepeterss_91289
Ha Josefien! Een goed idee! Heb je toevallig al gehoord van www.cortenergy.eu ? Gustav Corten heeft vortex generatoren ontwikkeld voor windturbines, deze stukjes worden op de bladen geplakt en verhogen het rendement. Bij de Windcentrale (www.windcentrale.nl) zijn er inmiddels meerdere turbines waar dit wordt toegepast, en met positief resultaat!
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 288 projecten