afbeelding van Sanne
Sanne Ondernemer

Pure Baby Foods

Wij zijn Pure Baby Foods. De missie van Pure Baby Foods is om de beste kwaliteit 100% plantaardige baby tussendoortjes te maken.

Beste ouders,

Wij zijn Pure Baby Foods.

En door ons zullen ouders zich nooit meer schuldig voelen wanneer ze eens niet zelf koken voor hun baby’s.

De afgelopen maanden hebben wij met meer dan 100 jonge ouders gesproken. De kant-en-klare baby hapjes die verkocht worden in onze supermarkten en drogisterijen zijn gewoon niet goed genoeg.

Ten eerste ruiken en smaken ze allemaal hetzelfde.

Ten tweede zijn ze twee keer minder voedzaam dan thuisgemaakte baby tussendoortjes. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Ten derde is er een gebrek aan plantaardige keuzes. De Nederlandse marktleider in babyvoeding bijvoorbeeld heeft een marktaandeel van boven de 40%. Ze bieden 53 babyhapjes aan. 5 daarvan zijn vegetarisch. En slechts 1 daarvan is vegan.

Wij denken dat dit beter kan! De missie van Pure Baby Foods is om de beste kwaliteit kant-en-klaar baby tussendoortjes te maken.

Ten eerste zullen onze hapjes zo lekker zijn, dat zelfs ouders het moeilijk zullen vinden om de verleiding te weerstaan. We werken enkel met verse lokale en biologische ingrediënten en we zijn momenteel de heerlijkste recepten aan het ontwikkelen.

Ten tweede verlengen we de houdbaarheid van onze baby tussendoortjes aan de hand van pascalisatie in plaats van sterilisatie. Dit is een technisch verhaal, maar het resultaat is dat onze hapjes vers, gezonder en meer voedzaam zijn.

Ten slotte zijn onze tussendoortjes 100% vegan. Dit betekent dat we de eerste Europese vegan babyvoedingproducent zijn!

afbeelding van Sanne
Sanne Ondernemer

Wij , Sanne Korteweg en Jasper Sturtewagen, zijn de initiatiefnemers van Pure Baby Foods, een startende onderneming die graag wil beginnen bij het begin. Dit klinkt logisch maar is in ons geval extra logisch. Voor het klimaat, onze gezondheid en de dieren is het belangrijk dat we veel minder vlees gaan eten. Wat is er dan logischer dan bij de allerkleinsten beginnen wiens smaak nog ontwikkeld moet worden? Wij willen een 100% biologische en plantaardige lijn met babyvoeding op de markt brengen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 310 projecten