afbeelding van Marcella, Noor, Melissa
Marcella, Noor,... Ondernemer

Project Cece

Het aanbod duurzame en eerlijke kleding groeit, maar de consument weet deze niet altijd te vinden. Wij verzamelen het op 1 online platform!

De modeindustrie is één van de meest vervuilende en uitbuitende industrieën ter wereld en daar dragen we vaak onbewust aan bij als consument. Het goede nieuws: Er is enorm veel potentie om een wezenlijk verschil te maken als consument! Er zijn vele mooie initiatieven die duurzaam en eerlijk gemaakte kleding ontwikkelen en verkopen, maar toch is het nog niet de norm. Waarom niet? 

  1. Eerlijk en duurzaam gemaakte kleding is vaak duurder. 
  2. Eerlijk en duurzaam gemaakte kleding is moeilijker te vinden (je kunt niet zomaar een willekeurige winkel binnenlopen en op internet moet je vaak vele websites afspeuren).

Aan de eerste reden kunnen we niet direct expliciet wat doen, maar aan de tweede reden wel! Wij willen bewuste kledingkeuzes makkelijker maken. Er is genoeg aanbod, maar online is deze verspreid over vele (vaak relatief kleine) webshops. Hierdoor moeten we als consument vaak meerdere webshops afstruinen voordat we het kledingstuk gevonden hebben waar we naar op zoek zijn. Hoe willen wij dit proces makkelijker maken? Door al het aanbod van bewuste kleding leverbaar in Nederland te verzamelen op één website. Hier hebben we webscrapers voor ontwikkeld: met deze technologie speuren we de webwinkels af en wordt het aanbod op Project Cece automatisch geupdate.

Op het Project Cece platform kun je dus direct door het online aanbod duurzame en eerlijke mode zoeken. Maar daar houdt het niet op, want wat is eerlijke en duurzame mode eigenlijk? Wij maken de informatie rondom elk kledingstuk transparant. Op een intuitieve manier tonen we het verhaal achter het kledingstuk, de keurmerken (en waar die nou eigenlijk voor staan) en met icoontjes laten we zien in welke duurzaamheidscategorie een merk valt. Wij verzamelen de informatie zodat jij makkelijk kunt kiezen.

Om van Project Cece een duurzaam bedrijf te maken dat kan groeien, hebben we onze eigen affiliate technologie ontwikkeld. Hierdoor kunnen eerlijke en duurzame webwinkels, zonder extra kosten die vaak gevraagd worden door grote affiliate programma's, zich aansluiten bij ons platform. Wij ontvangen dan op aankopen die via Project Cece gedaan worden een commissie zodat we dit project kunnen blijven voortzetten en laten groeien. Onze technologie is schaalbaar en kleding kopen doet bijna iedereen.Daarom kunnen we ons platform ook uitbreiden naar de Europese markt. Help jij ons groeien?

afbeelding van Marcella, Noor, Melissa
Marcella, Noor,... Ondernemer

Project Cece is een project door Melissa Wijngaarden, Noor Veenhoven en Marcella Wijngaarden. Drie Amsterdamse studenten (van de studies Natuur- & Sterrenkunde en Economie- & Bedrijfskunde) die tegen een probleem aanliepen. Wij vroegen ons af waarom we zelf nog kleding kochten waarvan we wisten dat deze op een schadelijke manier, voor mens, dier en/of milieu, geproduceerd waren. Schept het bewustzijn hiervan niet ook een verantwoordelijkheid? Wij vinden van wel. Maar het bleek nog niet zo makkelijk te zijn om bewuste kleding aankopen te doen. Dat moet makkelijker kunnen dachten we en zo ontstond Project Cece. We hebben verschillende achtergronden maar delen deze gezamenlijke missie. Hierbij komen onze verschillende skills goed van pas. De technische (programmeer en webdevelopment) en bedrijfskundige kennis combineren wij samen in Project Cece. Alle techniek achter Project Cece ontwikkelen we zelf.

Update

Het eerlijke & duurzame aanbod dat via Project Cece te vinden is blijft groeien. De afgelopen weken hebben we meer dan 5 nieuwe winkels en merken toegevoegd. Benieuwd welke? Neem een kijkje!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten