afbeelding van Albert
Albert Ondernemer

Plokko

Maak-het-zelf design lamp of kast. #duurzaam # 3d geprint #modulair

Plokko is een innovatief maak-het-zelf constructie materiaal, waarmee je kan ontwerpen, delen, maken... en weer veranderen! Maak je eigen kast, lamp, kapstok, race-auto of neushoorn. Wat je maar wilt maken: het kan.

Duurzaam. Plokko is gemaakt van duurzaam, biobased plastic en van gelakt beukenhout. Een lamp, of kast gemaakt van Plokko kun je gemakkelijk uit elkaar halen en opnieuw maken.

3d geprint. De connectoren van onze lampen zijn 3d geprint. Een unieke nieuwe technologie, elke lamp wordt met liefde op maat voor u geprint. Gemiddeld zijn onze printers 40 uur per lamp aan het printen.

Maak-het-zelf. Mooie lampen, maak je zelf! Dat is het idee achter Plokko©. Door middel van een verfijnd klik- en schuifsysteem zet je je eigen lamp zo in elkaar. Leuk om te doen!

Modulair. Plokko is een modulair systeem. De basisonderdelen zijn: connectoren (die wij ook wel Plokko’s noemen), stokjes en plankjes. Met deze onderdelen kan je jouw lamp maken en ook weer veranderen.

Community. We willen graag samen met anderen ontwerpen en maken. Wat ontwerp jij met Plokko? We zijn super benieuwd! Tijdens diverse evenementen kunnen mensen hun eigen Plokko’s ontwerpen en daarna direct 3d printen. 

Start-up

Plokko is een start-up. We zijn gevestigd in Zwolle. Momenteel werken we met een team van drie vaste medewerkers en een vijftal stagiaires aan de verdere ontwikkeling van Plokko. Rond september 2017 willen we starten met de productie. Hiertoe hebben we een tweetal grote houtbewerkings machines aangeschaft. Daarbij zijn we bezig onze eigen 3d print farm in te richten. Deze farm zal in eerste instantie bestaan uit zo'n 20 printers. 

Verdienmodel 

Onze lampen verkopen we in onze eigen online webshop, maar ook in diverse winkels in het land. Je kan onze lamp en kast o.a. bewonder bij Pistache Zwolle. Naast dit er educatief materiaal ontwikkeld in samenwerking met onze educatie partner Kleinkunstig. Dit lesmateriaal is erop gericht kinderen te leren 3d designen en printen. Scholen kunnen met deze lesmethode hun eigen voorraad Plokko's printen. 

afbeelding van Albert
Albert Ondernemer

Ik ben getrouwd en vader van twee leuke kinderen. Sinds 2005 ben ik trotse eigenaar van Kleinkunstig. Eind 2014 maakte ik kennis met 3d printen. Ik nam me voor om met een 3d printer meubels te gaan maken. Sindsdien ben ik bezig bezig met de ontwikkeling van maak-het-zelf materiaal Plokko. En het is ons gelukt... we maken mooie woonaccessoires en meubels!

Update

Sinds enkele weken is onze webshop online! Via onze website kan je onze design lampen kopen.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten