afbeelding van Femke
Femke Ondernemer

Plantenhuis, een plantenasiel 2.0

Het Plante(n)huis 2.0: van kleinschalig initiatief naar een vitale, vruchtbare onderneming. Een groen manifest voor de wereld van morgen.

Mijn missie is; om thuisloze en exces kamerplanten en groenzoekende mensen samen te brengen; om bewust te maken van onze onderlinge verbondenheid en wederkerige afhankelijkheid; om ons plant,-en menszijn te vieren, plezier te maken en elkaar te leren kennen en begrijpen; om onze leef,-en werkomgeving te verrijken en schoonheid te brengen in de betonnen jungle; om verkwisting tegen te gaan; om het fenomeen plantenasiel een zichtbare, onmiskenbare plek te geven in een nieuwe wereld totdat zij -hopelijk- op een dag overbodig is.

Na ruim anderhalf jaar heerlijk getut te hebben, is de wens ontstaan om het Plantenhuis verder te laten groeien en haar activiteiten verder uit te bouwen. Niet alleen als antwoord op de vraag van vele (creatieve en sociale)ondernemers, (welzijns)instellingen, bedrijven en scholen om meer betaalbaar groen met een verhaal te hebben, maar ook als antwoord op mijn eigen wens om mij bezig te houden met dat waar ik het meest van hou: de natuur dichtbij.

We hebben good old money nodig om een aantal zaken te realiseren en daarnaast de financiele ondersteuning om het Plantenhuis en haar inwoners, myself included, in leven te houden.

~ Financiele bronnen aanboren ~ Samen met andere ondernemers werken aan het profileren van het Plantenhuis, o.a. door een nieuwe huisstijl ~ Nieuwe activiteiten ontwikkelen en uitvoeren, al dan niet met andere ondernemers (enkele plannen liggen al op tafel), om een vitale en vruchtbare onderneming neer te zetten

afbeelding van Femke
Femke Ondernemer

Ik ben Femke van der Rijst en run sinds oktober 2014 met veel passie en liefde het Plantenhuis, een kleinschalig initiatief in de stad Utrecht. Het Plantenhuis, ook wel (kamer)plantenasiel is bedoelt om een brug te slaan tussen thuisloze, maar ook exces kamerplanten en de groenminnende mens. In 2015 bracht het Plantenhuis maar liefst 600 kamerplanten samen met aardbewoners, (welzijns)instellingen en bedrijven. Samen bouwen aan een groene, gezonde en duurzame wereld vol schoonheid en diversiteit, dat is waar ik ontzettend blij van wordt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten