afbeelding van Jochem
Jochem Ondernemer

ParkFlyRent: klimaatneutraal reizen door autodelen

Gratis parkeren bij het vliegveld en klimaatneutraal reizen met het vliegtuig: het kan bij ParkFlyRent

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn alleen haalbaar door de CO2 footprint van luchtvaart te verkleinen

Wat veel mensen zich niet realiseren: in 2015 was de luchtvaart verantwoordelijk voor 800 miljoen ton CO2 emissies. Om precies te zijn: luchtvaart genereert 12% van alle CO2 emissies wereldwijd veroorzaakt door transport, en 2% van alle CO2 emissies wereldwijd.

Maar, in 2050 zal de luchtvaart 22% van de wereldwijde CO2 emissies veroorzaken, als er niets gebeurt. Om de  Paris COP21 doelstellingen te bereiken, moet de luchtvaart CO2 uitstoot verminderen met 41% vergeleken met 2005. Natuurlijk is het compenseren van de CO2 emissies van vliegreizen niet nieuw: je kan het bijvoorbeeld bij een vlucht boeken. Alleen blijkt dat maar minder dan 1% van de reizigers die moeite neemt. 

Nieuw: gratis en klimaatneutraal parkeren bij Schiphol en Eindhoven Airport

ParkFlyRent introduceert 'gratis en klimaatneutraal parkeren' door het autodelen op het vliegveld. Wij zijn ervan overtuigd dat autodelen op het vliegveld de meest comfortabele manier is om aan je klimaatneutrale reis te beginnen! Dat vinden onze gebruikers gelukkig ook, kijk maar naar de recensies: 4,5 sterren op Facebook en een 8,5 op Trustpilot

Dat werkt als volgt:

  • Je parkeert gratis bij Schiphol en Eindhoven Airport. Je bent snel bij de vertrekhal en bespaart ongeveer €50 per week aan parkeerkosten. En bij terugkomst staat de auto weer schoon op je te wachten.
  • Tijdens de reis verhuren we de auto aan andere reizigers die aankomen op de luchthaven en graag een goede en voordelige huurauto rijden. Uiteraard is de auto volledig verzekert onder de ParkFlyRent verzekeringspolis tijdens de verhuur, en regelen wij alles met de huurder. Jij wil tenslotte onbezorgd op reis!
  • Uit de verhuuropbrengsten van je auto compenseren we de CO2-emissies van jouw vlucht en de gereden kilometers van je auto (zowel de kilometers die je zelf rijdt van/naar de luchthaven als de kilometers tijdens de verhuur). Voor het totale reisgezelschap. 
  • Dat doen we door bomen te planten door onze betrouwbare partner TreesForAll. Na afloop van de reis krijg je een certificaat met daarop het aantal tonnen CO2 dat is gecompenseerd en via welk bomen project dat is gebeurd. 
  • Zelfs als je auto niet wordt verhuurd, dan zullen wij de CO2 emissies toch compenseren: dat is voor ons een bedrijfsrisico. Daartegenover staat dat je verder niet meedeelt in de huuropbrengsten van je auto, zoals ParkFlyRent gewoonlijk doet.

Wil je het eens proberen?  Hier kan je een gratis parkeerplaats aanvragen. Vermeldt even dat je de CO2 emissies wil compenseren en wij regelen de rest. Samen maken we mobiliteit duurzamer & goedkoper!

afbeelding van Jochem
Jochem Ondernemer

Ik vind het leuk om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen en te introduceren. Daarom heb ik vanaf 1998 als marketeer verschillende nederlandse merken (Hero, Leerdammer) te bouwen. Nu probeer ik het autodelen in Nederland te versterken door autobezitters in staat te stellen hun auto te delen als ze toch op reis zijn.

Update

Wil je meer weten hoe 'autodelen tijdens de vliegreis' werkt? Deze video laat het zien: https://www.youtube.com/watch?v=XpjG72K9WWM

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 390 projecten