afbeelding van Jessie
Jessie Ondernemer

Opgemärkt

ongedwongen duurzaamheid met een Scandinavisch tintje

Jonge, creatieve en milieubewuste mensen, een toegankelijke en inspirerende ontmoetingsplaats, een nieuwe speler op het gebied van duurzaamheid, geïnspireerd door Scandinavië - what's not to like? Sluit je aan, laat je inspireren, doe mee als je wil en ontdek hoe leuk duurzaam is en tot wat een creatieve, enthousiaste, nieuwe generatie je eigenlijk behoort. Al onze activiteiten zijn laagdrempelig en ongedwongen, want duurzaam is een feestje en moet dus ook vooral toegankelijk en leuk zijn. 

Binnen Opgemärkt borrelen altijd nieuwe ideeën, toffe projecten en inspirerende samenwerkingen. We willen de wereld laten zien dat  duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk, maar vooral ook heel leuk, mooi en gemakkelijk is. We zijn geïnspireerd geraakt door Scandinavië. Ze lopen daar voorop in innovatieve ideeën (100% afbreekbare verpakkingen bijvoorbeeld, hoe cool is dat) en er wordt superpositief naar duurzaamheid gekeken. En ook niet onbelangrijk, Scandinaviërs hebben stijl - en waarom zou duurzaam niet stijlvol kunnen zijn?

Onze projecten: 

Plasticdieet: een maand zonder plastic

Het Plasticdieet is Opgemärkt's invulling van Plastic Free July, een internationale actie om aandacht te vragen voor het gebruik van single use plastic in ons leven. Inmiddels is het evenement zo uit haar voegen gebarsten dat we het naar september hebben verplaatst. Gedurende de maand ontvangen deelnemers wekelijks worksheets met tips en opdrachten om plasticverbruik te verminderen, feiten en achtergrondinformatie en inspiratie in de vorm van ervaringen van andere deelnemers. Ook ontwikkelden we een BMI Calculator waarmee deelnemers hun Bewuste Milieu Impact konden berekenen. Daarnaast organiseren we op 1 september een supertof kick-off event op een bijzondere locatie. Alles aan het programma is gratis, waardoor de drempel lekker laag blijft Meer info op plasticdieet.nl

Zero waste event en e-book

Opgemärkt was als mede-organisator betrokken bij het bezoek van queen of zero waste Bea Johnson aan Nederland. Onderdeel van het event is een Engelstalig e-book dat door Opgemärkt ontworpen en samengesteld is. Het e-book kun je op de site gratis downloaden.

BRON Amsterdam

Na het winnen van een pitchwedstrijd van De Gezonde Stad, hebben we de eerste grote oplage van een offline duurzame stadskaart gerealiseerd in Amsterdam. Tijdens de lancering organiseerden we een BR[ON]TOUR langs duurzame ondernemers die op de kaart staan voor bloggers en andere geinteresseerden.

 

afbeelding van Jessie
Jessie Ondernemer

Update

Voorbereidingen van Plasticdieet zijn in volle gang. Noteer 1 september vast in je agenda!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten