afbeelding van Karin
Karin Ondernemer

One Wish

One Wish is de ontmoetingsplek voor wensouders. Vervul je kinderwens met een co-ouder of donor, ongeacht je relatiestatus of geaardheid.

One Wish creëert een online platform waar wensouders elkaar kunnen vinden. Dit zijn mensen met een kinderwens, maar zonder een partner om deze wens gezamenlijk mee te kunnen vervullen. Er zijn vele manieren om ouder te kunnen worden voor een kindje. One Wish biedt leden de mogelijkheid om op een transparante wijze met een co-ouder in contact te komen die zijn of haar kinderwens wil vervullen op een soortgelijke manier. Naast een co-ouder kunnen wensouders via One Wish ook niet-anonieme zaaddonoren vinden die willen helpen bij het vervullen van een kinderwens.

Waarom One Wish?

We dromen er vrijwel allemaal van om vroeger of later het leven door te geven aan je kind, om ouder te worden. Wat als dat moment is aangebroken en je bent er klaar voor, maar:

  • als single heb je geen partner waarmee je een kindje kunt krijgen
  • je valt op hetzelfde geslacht, jullie kunnen samen geen kinderen krijgen
  • jij of je partner is onvruchtbaar, wil (nog) geen kinderen of geen kinderen (meer)
  • jij wil wensmama's helpen door een bekende spermadonor te worden.

Wachten of adopteren is niet voor ieder van ons een aantrekkelijk of mogelijk alternatief, dus waarom is er geen plek waar je op een persoonlijke manier in contact kan komen met wensouders en donoren? 

Zou jij ervoor kunnen kiezen om een kind te willen van iemand die je nog nooit ontmoet hebt? 

De huidige mogelijkheden voor wensouders hebben hun beperkingen. Een spermadonor kun je niet vinden op een transparante en persoonlijke manier. Dit betekent dat een wensmoeder, die bij een spermakliniek aanklopt, de man van wie zij een kind gaat krijgen nog nooit heeft ontmoet! Andersom kent de spermadonor de vrouw niet voor wie hij doneert, en weet hij niet óf een zwangerschap is ontstaan en wie het kindje is. Daarnaast ben je voor co-ouderschap mogelijkheden (gedeelde opvoeding) aangewezen op je eigen netwerk.

Tot nu toe waren de mogelijkheden beperkt bij het vinden én leren kennen van een co-ouder of niet-anonieme donor. One Wish vormt voor wensouders wereldwijd een ontmoetingsplek en biedt je de kans om iemand te ontmoeten in wie je jezelf herkent, die je vertrouwt en met wie een kind krijgen goed voelt, ook al staat jullie verbinding los van een conventionele liefdesrelatie. Als co-ouders kiezen jullie er bewust voor om de opvoeding, zorg, financiën en het geluk te delen.

Samen een kindje krijgen geeft een levenslange verbondenheid. One Wish helpt wensouders bewust bezig te zijn met de belangen van zowel de moeder, de vader en het (ongeboren) kind. 

Waar staan we nu?

Op een bootstrap manier zijn we gaan bouwen aan een website, de complete MVP is eind 2016 afgerond. Met deze site testen we het concept en eind 2017 waren er ruim 175 betalende leden.

We zijn ons bewust dat One Wish niet alleen een online platform is waarmee je d.m.v. een profiel met iemand in contact kunt komen. We zijn de gangmakers voor een internationale beweging die mensen anders laat denken over de mogelijkheden tot het (kunnen) krijgen van kinderen. Wij staan voor het doorbreken van het taboe rondom ongewenste kinderloosheid. We willen een doelgroep bereiken die lang niet altijd op de hoogte is van de mogelijkheden rondom co-ouderschap of niet-anoniem donorschap.

One Wish gaat hier verandering in brengen door het gesprek op gang te brengen en bewustwording te creëren met behulp van PR, media aandacht, referrals, samenwerking met initiatieven & stichtingen en (inter)nationale campagnes.

Ons doel voor 2018 is ten minste 250 nieuwe Nederlandse leden te verwelkomen. Het 3 jaren plan is ieder jaar minimaal 4x zo groot te worden, waarbij we in 2018 de grens over willen gaan.

afbeelding van Karin
Karin Ondernemer

Ik ben Karin, een sociale ondernemer en exploratieve reiziger. Ik vind het een uitdagende puzzel om door middel van community building en creatieve growth marketing een concept te testen, valideren en te laten groeien.

Update

One Wish heeft ruim 175 betalende leden, bestaande uit wensmoeders, wensvaders en niet-anonieme donoren.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten