afbeelding van Ridder
Ridder Ondernemer

oLivery - olijfolie made easy

oLivery levert eersteklas Italiaanse olijfolie via de brievenbus. Dat is lekker, makkelijk en duurzaam.

oLivery - olijfolie made easy

Wij maken natuurlijke Italiaanse olijfolie. Olie om eindeloos mee te bakken, dressen en dippen. En als het op is, bestel je een navulling die past in je brievenbus. Dat is ouderwets lekkere olie, op een nieuwerwetse en duurzame manier bezorgd.

De oLivery fles is van speciaal glas gemaakt en navulbaar. Je kunt kiezen voor een 'gewone' fles of een Smart Bottle. Onze Smart Bottle heeft een chip. Als de fles bijna leeg is, stuurt de chip een berichtje naar de app (oLi) op je smartphone. oLi vraagt je of je nieuwe olie wilt bestellen, en stuurt na jouw bevestiging een navulverpakking die door de brievenbus past.

 

De (slimme) fles

Onze zwarte oLlivery fles is gemaakt van speciaal zonlichtwerend glas. Onze Zwitserse vrienden van het ingenieursbureau Miron vonden uit dat fruit en groente oxideren onder de invloed van zuurstof en licht, maar dat niet alle stralen uit het kleurenspectrum hetzelfde werken. Violette en infrarode stralen vormen een uitzondering, die vertragen het verouderingsproces juist weer. Miron ontwikkelde voor ons een fles dat alle kleuren blokkeert behalve die twee. Het zorgt ervoor dat, als jij na het koken elke keer netjes de dop erop doet, jouw olie zes maanden goed blijft. Geen verspilling van jouw olijfolie dus.

 

De navulverpakking: klein en lichtgewicht

Onze navulverpakking is gemaakt van recyclebaar plastic, en dat is op dit moment de beste en meest milieuvriendelijke oplossing die er is voor olijfolie. 

De navulverpakking is plat, licht van gewicht en kan met de brievenbuspost mee. De gewone post is een reuze efficiënt systeem vergeleken met pakketpost. Dit zorgt voor een lagere CO2 uitstoot tijdens het transport.  

We denken dat er ruimte voor verbetering is, en daarom werken we aan een nieuwe verpakkingen: bijvoorbeeld van biologisch afbreekbaar materiaal. Dat is nogal nieuw, maar gelukkig wordt het voor andere levensmiddelen al gedaan, en dus hebben we er vertrouwen in dat de oplossing niet heel lang op zich laat wachten. We hopen het zo snel mogelijk af te ronden. Tot we zo ver zijn kan de verpakking na gebruik bij het plastic gerecycled worden.

 

Zo werkt het

Hallo

Je meldt je aan bij oLivery en doet je eerste bestelling oijfolie. Als je bestelling binnen is, sturen wij je gelijk je navulbare fles en je eerste navulverpakking. Jij vult thuis de fles. Als je een Smart Bottle hebt besteld dan linkt de chip via Bluetooth met onze app oLi op je smartphone.

Dat was het, veel plezier in de keuken.

Biep-Biep

Als jouw fles voor 80% leeg is, stuurt de chip via Bluetooth een vraag naar je oLi: nieuwe olie bestellen? Jij klikt op Bevestigen, geeft akkoord op de bestelling en wij sturen je dezelfde dag nog een nieuwe navulverpakking. Die verpakking kan door de brievenbus, dus als je morgen thuiskomt ligt je nieuwe olie voor minder dan tien euro alweer op de mat. O ja, de fles staat dus alleen in contact met je telefoon via Bluetooth, en niet 24/7 met ons. Dat soort Orwell achtige 1984-fratsen zouden we zelf ook niet cool vinden.

 

De beste olijfolie

Altijd genoeg olijfolie in huis is alleen de moeite waard als je olie echt heel goed is. 

oLivery olie is gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia in Zuid Italië. Midden in die provincie staat het Gargano National Park, een beschermd natuurgebied. De bodem van het park zit vol met zeemineralen, en de knetterharde zon en een vriendelijk vochtig zeebriesje zorgen voor prachtige kleine en smaakvolle olijven, die erg geschikt zijn om olie van te maken.

Onze olie is 100% puur natuur. Ze worden geplukt als ze volrijp zijn, en na het plukken zo snel mogelijk geperst, zodat de smaak en de gezonde antioxidanten zo goed mogelijk bewaard blijven. Na het persen wordt de olie gefilterd en gecentrifugeerd zodat er geen vruchtvlees en geen water meer in zit. Zonder die twee kun jij je olie tot 260 graden verwarmen zonder dat het begint te walmen of te spetteren. Moet jij eens opletten hoe prettig dat is.

oLivery olie kun je dus voor alles gebruiken in je keuken; om te bakken, te dressen en te dippen.

 

Duurzaamheid

oLivery wil een gunstig effect hebben op het klimaat. Dat doen wij zo:

  1. Onze Italiaanse olijfolie wordt met respect voor Moeder Natuur door onze boeren gemaakt. In de olijfgaard wordt dan ook nooit met enge chemicalien gewerkt. 
  2. De hervulbare fles is gemaakt van speciaal glas waardoor de olijfolie extra lang houdbaar is. Zero waste, maximum taste. 
  3. De navulverpakking kan mee met de brievenbuspost. Dat is een stuk efficiënter dan een pakketje.
  4. Glas is pas duurzaam als het vaker wordt gebruikt. Zonde dus om het na 1 keer weg te gooien.  De olijfolie wordt van Italië naar Nederland in lichtgewicht navulverpakkingen. Door het gewicht en compacte formaat hebben we minder CO2 uitstoot dan het vervoer van nieuwe glazen flessen. 

 

10% van de winst

Niet alles loopt even gesmeerd in de wereld, en dat moet natuurlijk wel. Bij oLivery geloven we in het 10% model; als alle bedrijven in de wereld 10% van hun winst aan goede doelen geven, dan zijn de grootste problemen in no time opgelost.

Onze 10% gaat naar het onderwijs van gevluchte kinderen in Zuid Italië, waar onze olie vandaan komt. Met wat voor reden die ook in een tentenkamp zitten, alle kinderen verdienen het recht om te leren lezen en schrijven en andere dingen op te steken waar ze later positieve dingen mee kunnen ondernemen.

 

Leuk als je ons volgt

Je kunt oLivery nu bestellen via onze Kickstarter campagne

Of volg ons op facebook

afbeelding van Ridder
Ridder Ondernemer

Na mijn HAVO-diploma in 2006 had ik geen idee wat ik later wilde worden. Ik ben naar Italië vertrokken om een zomer in een olijfgaard te gaan werken. Zo kwam ik op het idee om het biologische olijfolie merk Liquido d’Oro op te richten. Van onze klanten kregen we vaak de feedback dat ze het zonde vinden om de mooie fles na gebruik weg te gooien. Zo ontstond het idee voor oLivery. Een duurzaam olijfolie abonnement die via de brievenbus geleverd wordt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 291 projecten