afbeelding van Christel
Christel Ondernemer

Oerbouillon, elixer for life

Hethelediergebruiken-slowfood-immuunversterkend-eerlijkeingrediënten-gezondedarmen-essentiëlevoedingstoffen-elixerforlife-oerbouillon

Onze missie is Oerbouillon, elixer for life, op de kaart te zetten, zodat meer mensen de (genees) krachtige werking van Oerbouillon zullen ervaren. Eerlijk & Simpel: Wij, Christel en Meinou houden ons al langere tijd bezig met gezonde eerlijke voeding en het brouwen van echte bouillon. Daar gaat best veel tijd inzitten, ontdekten wij, en wij realiseerden ons dat de gemiddelde moderne hardwerkende man/vrouw hier niet aan toekomt, terwijl het juist zo gezond is om te drinken. Daarom hebben wij dit kleine flesje bedacht. Een shotje per dag, week of maand. Voor een gezond leven en blije darmen, want Oerbouillon zit boordevol essentiële voedingstoffen, met name een heleboel gelatine (collageen). Eervol & Duurzaam: Voor onze grootouders was het heel gewoon om het hele dier te benutten. Dat is niet alleen eervol, maar ook heel gezond. Sinds de opkomst van het bouillon blokje, hebben mensen geen weet meer van echte natuurlijke bouillon en krijgen mensen zelfs ook veel ongezonde stoffen binnen (veel zout en smaakversterkers). Gezondmakend & Vitaliserend: Oerbouillon, is een elixer for life, immuunversterkend, het verzadigt en geeft je kracht voor de dag. Het is gemaakt van gezonde (bio) runderen of kippen met biologische groenten, zonder enige chemische toevoegingen of zout. Ideaal voor (fanatieke) sporters, vrouwen na de overgang (osteoporose, huidveroudering), zwangere dames en mensen wiens immuunsysteem een boost gebruiken kan. Maar natuurlijk ook voor de fervent koffiedrinker, die graag eens een ander, veel gezonder, krachtig elixer tot zich neemt. Opgroeiende kinderen gaan er zelfs spontaan van dichten :-), zie: https://vimeo.com/171052194

 

Ik ben Christel van der Meer, Zen Shiatsu therapeut (lichaamswerker) geschoold in de Oosterse geneeswijze. Daarnaast altijd al met voeding bezig, o.a. door astmatische zoon, zelf allerlei gevoeligheden en 'gewoon interesse' van binnenuit. Mijn buurvrouw Meinou (ook altijd met voeding bezig) en ik maken ons vaak druk over de overvolle schappen in de supermarkt. Honderden klant en klaar producten, die in feite nergens goed voor zijn. Waarom mag het niet simpel en goed? En toch lekker? Daarnaast is mijn partner boer. Hij heeft een kleinschalige boerderij met Piemontese runderen en hij verkoopt vleespakketten aan huis. Logischerwijs trokken Meinou en ik weleens bouillon van deze botten. Maar veel vaker zagen wij de botten onbenut achter blijven bij zijn slager. Zo kwam op een dag alles samen en ontstond het idee: Waarom geen bouillon van botten trekken op de ouderwetse manier (traag op laag vuur) op grotere schaal? Want het is gewoonweg zonde dat gezonde (bio) botten niet ten volle worden benut en bovendien is bijna niets ter wereld zo gezond als bouillon getrokken van echte (runder en/of kippen) botten en gewrichten! Meinou en ik gingen aan de slag en kwamen in contact met een andere, nuchtere boer uit de buurt die al jaren bouillon voor zichzelf maakt. Na heel wat experimenteren vonden we het perfecte recept en zijn we dit op grotere schaal gaan maken. Het was/is voor ons een geweldig proces. Ongelooflijk hoe de smaak zich ontwikkelt tijdens het langdurige op lage temperatuur 'trekken' en vervolgens inkoken. Het is magisch. Intens en krachtig van smaak. Oerbouillon is met recht een levenselixer. Kortom: Wij kunnen niet meer zonder en ook onze kinderen niet. Nu nog de rest van Nederland :-)

 

We kunnen een duwtje in de rug gebruiken om ons concept verder te ontwikkelen en in de wereld te zetten. Op gebied van marketing (hoe presenteer een diep gevroren product? hoe wordt het zichtbaar in de winkels? etc) Op juridisch/economisch gebied; wat is de juiste juridische vorm voor ons bedrijf? Ervaringsgericht onderzoek naar het product en de werking ervan (bij sporters, mensen met darmproblemen als bijv.Crohn, etc), in de vorm van korte video's bijv. We zouden graag een klein boekje schrijven/vertalen over het nut van oerbouillon en/of wetenschappelijk onderzoek verzamelen en inzetten. Een onderdeel daarvan is Oosterse kennis over gezondheid te integreren met Westerse kennis.

Een ervaringsgericht onderzoek opzetten (o.a. specificeren van de doelgroepen) en te kijken hoe dit in te zetten in de marketing van het product Oerbouillon, Elixer for life. Het (leren) aanwenden van sociale media (bloggers bereidvinden, artsen bereiken, ambassadeurs aantrekken). Ontwerp verder ontwikkelen en uitwerken. Voedingswaarden onderzoek uitpluizen & analyseren en daar conclusies aan verbinden. Verbeteren en professionaliseren van het productieproces met nadruk op duurzaamheid en het gebruik van biologische (liefst lokale) botten en gewrichten.

afbeelding van Christel
Christel Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten