afbeelding van Eva
Eva Ondernemer

Noosa intimates

Game-changing, duurzame lingerie met als doel het inspireren van jonge vrouwen om hun dromen waar te maken

Noosa intimates maakt duurzame, stijlvolle lingerie voor vrouwen van deze tijd. Lees hieronder meer over onze 3 focus punten.

 

Game-changing BH designs 

Stijlvolle BH designs met goede ondersteuning, zonder beugel. De BH's zijn zo ontworpen dat ze blijven aansluiten op de borst, ook als de borstomvang en onderbuste een beetje verandert. Hierdoor wordt er minder snel een nieuwe BH gekocht en het design biedt de mogelijkheid om 6 verschillende looks te creëren met 1 BH. Hierdoor past de BH bij elke stemming en outfit. 

Dit is een game-changer ten opzichte van de huidige markt waarbij er gestuurd wordt op overconsumptie. In deze huidige situatie moet er bij elke 5 cm verschil in omvang een nieuwe BH worden gekocht (of de vrouw loopt met een te grote/kleine BH rond, wat in beide gevallen oncomfortabel en zichtbaar is). 

 

Duurzaamheid

De stof TENCEL™(gemaakt van eucalyptus houtsnippers) wordt gebruikt als basis. Deze stof is perfect voor het gebruik van ondergoed, omdat deze stof heel zacht is, goed ademt, snel droogt en een antibacteriele werking heeft. De stof wordt zonder schadelijke stoffen gemaakt en gekleurd en voldoet daarmee aan het keurmerk STANDARD 100 van OEKO-TEX® en het EU Ecolabel. Dit betekent ook dat de bomen die gekapt worden voor onze stof, uitsluitend van duurzame plantages komen. We werken met een leverancier waarbij we tot op de meter nauwkeurig de stof kunnen bestellen, dus nooit een overschot zullen hebben. 

Naast TENCEL™ gebruiken we restpartijen van verschillende stoffen kant. Dit zijn overschotten uit andere fabrieken doordat er vaak in te grote hoeveelheden worden ingekocht door minimale order groottes of doordat er miscalculaties worden gemaakt. Hiermee kunnen we stofverspilling minimaliseren (naar schatting wordt 40% van de wereld stofproductie verspild voordat het in een kledingstuk terecht komt). De stoffen van kant zorgen ervoor dat het vrouwelijke karakter wordt toegevoegd aan de lingerie. Dit betekent wèl dat we in gelimiteerde oplages produceren, omdat we maar beperkte stukken stof ter beschikking hebben (het gaat meestal om 50 tot 200 meter stof, wat 100 tot 400 setjes lingerie zijn). 

Op het moment hebben we nog niet de exacte productielocatie kunnen bepalen. We zijn in afwachting van de sample die wordt gemaakt in Amsterdam en aan de hand daarvan kunnen we offertes aanvragen bij fabrieken. We werken hiervoor samen met een tussenpartij in Nederland met ruime ervaring in de duurzame productie van kleding. Zij koppelen ons aan de meest geschikte fabriek in Europa, gebaseerd op eisen die wij stellen. Deze tussenpartij werkt uitsluitend met fabrieken en ateliers die zijn aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition (SAC). De SAC is een samenwerking in de industrie om de duurzaamheidsimpact zichtbaar te maken om dit vervolgens te kunnen verbeteren met de kennis uit de Sustainable Apparel Coalition. Hierbij wordt de internationaal erkende HIGG index gebruikt als graadmeter om de duurzaamheid op sociaal en milieu aspect jaarlijks te checken. De Facility Tool wordt gebruikt met daarin de HIGG Facility Environmental module en de HIGG Facility Social & Labor module. Dit geeft de mogelijkheid voor ons om te kunnen checken op de scores in de index. Wanneer wij beoordelen of een productie locatie verantwoord is om mee samen te werken, letten wij onder andere op de scores voor het aantal uren dat er gewerkt wordt, het loon dat wordt betaald, de manier van het behandelen en betrekken van medewerkers, de veiligheid van het personeel, het energieverbruik en de CO2 uitstoot van de facilitieit, het watergebruik en het afhandelen van afvalstromen.

Mochten wij geen geschikte partner vinden in dit traject met de tussenpartij (begin oktober hebben we uitsluitsel), dan hebben we een aantal alternatieven. Het eerste alternatief is een bedrijf waarbij acht vrouwen in Nederland op kleine schaal de kledingstukken kunnen maken. Ze maken dit vanuit huis en doordat dit in Nederland is zijn de lijntjes kort. Ze hebben de vrijheid om te werken wanneer ze willen, zodat ze dit kunnen combineren met bijvoorbeeld de zorg voor kinderen. We kunnen in dat geval zelf regelmatig checks uitvoeren op de omstandigheden en er wordt gewerkt volgens Nederlandse regelgeving wat betreft de veiligheid en lonen. Het tweede alternatief is de fabriek ECOVEST in Portugal, die gecertificeerd werkt volgens de GOTS en SMETA keurmerken.

Daarnaast zorgen we ervoor dat alle verpakkingsmaterialen die we gebruiken voor verzending volledig biologisch afbreekbaar zijn. Om te compenseren voor de uitstoot van het verzenden van onze pakketjes, planten we een boom bij elke verkochte BH in samenwerking met One Tree Planted. 

 

She got this

Het laatste focus punt richt zich op de communicatie. De communicatie van Noosa Intimates zal volledig gericht zijn op het inspireren van jonge, ambiteuze vrouwen om vooral hun eigen weg te gaan en om te geloven in zichzelf. In de eerste campagne (#SheGotThis) zal dit vorm krijgen door diverse, krachtige vrouwen aan het woord te laten met hun pure, eigen, succes verhaal. We zijn ervan overtuigd dat wanneer deze verhalen meer aandacht krijgen (i.p.v. een eenzijdig beeld op social media en het conformeren aan de 'mannenwereld'), dit een enorme positieve impact kan hebben.

De Noosa Intimates lingerie is een voorbeeld van een eigen weg gaan, de 'status-quo' doorbreken en te gaan voor wat goed voelt. Daarbij willen we de traditionele kijk naar lingerie veranderen van iets wat te maken heeft met 'sexy zijn' naar iets stijlvols waarbij je een bewust moment voor jezelf kan creëren. Zo willen we in de campagne laten zien dat er 's ochtends bij het aankleden positieve intenties voor de dag gezet kunnen worden waarbij een innerlijk rust/tevreden moment is. Zo kan er met een zelfvertrouwen boost gestart worden met de dag. 

afbeelding van Eva
Eva Ondernemer

Hi! Ik ben Eva en vorig jaar na het behalen van mijn master startte ik met mijn 'droombaan' die goed aansloot op mijn studie en in alle opzichten perfect was. Toch bleek dit niet zo'n goede match te zijn met mij en ik ben bij mijzelf ten rade gegaan wat ik eigenlijk wilde gaan doen met mijn leven. Klinkt als een grote vraag, dus ik ben ook groot en in mogelijkheden gaan denken. Al snel kwam ik op het idee van Noosa Intimates en ik besloot het een kans te geven (ik zei mijn baan op en ging vol energie zelf lingerie ontwerpen met 2 linker handen). Vanaf dat moment is het een grote uitdaging en leerweg geweest, maar het is zo ontzettend gaaf om te doen. Ik krijg energie van elk stapje in het proces en het allerleukste is het tegenkomen van mensen met dezelfde mindset. Ik hoop veel enthousiaste mensen te kunnen ontmoeten bij de ASN Wereldprijs en stuur mij vooral een berichtje als wij raakvlakken hebben! :)

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 315 projecten