afbeelding van August
August Ondernemer

NoFoodWasted

Minder verspillen, meer besparen!

Het idee van NoFoodWasted is ontstaan in de supermarkt. Oprichter August de Vocht zag daar een Afgeprijsde hele kip liggen, maar hij had helaas thuis al afgesproken dat ze wat anders zouden eten. Als hij nu eerder had geweten dat die kip bijna aan de THT-datum was… Nu zou deze kip zou aan het einde van de dag gewoon weggegooid worden. Door deze ervaring verdiepte August zich in voedselverspilling, en hij schrok van de omvang van het probleem. Tot nu toe waren er vooral veel woorden maar weinig daden aan vuil gemaakt.

Jaarlijks gooien Nederlandse supermarkten voor 400.000.000,- euro in de vuilnisbak. Dit is 3% van de jaaromzet en komt neer op gemiddeld € 2500,- per supermarkt, per week. Het gaat hier vooral om goed voedsel met een beperkte houdbaarheid, dat nog prima geconsumeerd kan worden maar door de te korte THT-datum moet worden weggegooid..

Dit kan niet langer! NoFoodWasted gaat voedselverspilling binnen vijf jaar met 50% verminderen. Wij willen het goede voorbeeld geven aan de nieuwe generatie. De Wereld van Morgen is een wereld waarin supermarkten geen goed eten meer weggooien!

Hoe doen we dat?

 NoFoodWasted brengt supermarkten en consumenten met elkaar in contact om voedselverspilling te verminderen. Met de Afgeprijsd-app kunnen consumenten in één oogopslag zien welke producten bij hun lokale supermarkten zijn Afgeprijsd omdat ze tegen de houdbaarheidsdatum lopen. Door de vraag naar deze producten te stimuleren, zorgt NoFoodWasted voor minder derving in de supermarkt, korting voor de consument én minder voedselverspilling. Dat noemen wij een win-win-win! 

 

 

 

afbeelding van August
August Ondernemer

Sinds ik twee kinderen heb, kijk ik anders naar de wereld. Het gaat er niet om wat ik nu heb, maar het gaat er om wat ik achterlaat. Hierdoor ga ik bewuster leven en consumeer ik minder. Dit gaat vanzelf, je moet er alleen even aan wennen. Door die bewuste kip, die de start was van NoFoodWasted, kwam ik er achter dat we met zijn allen een vermogen aan voedsel weggooien. De euro’s zijn niet zo het probleem, maar wel dat we met een groeiende wereldbevolking zitten waardoor het voedsel schaarser en slechter wordt. Op de lange termijn levert dit dus een probleem! Ik ben energiek, denk in oplossingen en kijk graag naar oplossingen waardoor we het allemaal een beetje beter krijgen.

Update

300.000 producten in de Afgeprijsd-app! Op 13 april werd bij Plus Postma Lelystad het 300.000e product in de Afgeprijsd-app gezet. Al deze producten samen zijn €2,6 miljoen waard!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten