afbeelding van William
William Ondernemer

Neemereen

Solar organic ice cream bike

Hoe organic kun je echt zijn, zonder te dieselen of op houtvuurtjes biovleesjes te braden.? En hoe duurzaam kun je werken en tegelijkertijd een bestaan opbouwen, zonder je partner het geld te laten verdienen waarmee jij het bedrijfje hobbiet?

Ik begon met iets voordehandliggends. Althans, dat leek me want ik kwam er achter dat het helemaal niet bestond... En dus ontwierp en bouwde ik zelf de ijsbakfiets op zonne-energie met de bedoeling om premium biologisch ijs te serveren. Want ijs wordt geserveerd met een stralende zon, toch?

Een aantal bakfietsen verder is het vriesgedeelte van de bakfiets nu full solar en is de fiets lief en makkelijk: een paar uur in de zon 's ochtends is genoeg om de rest van de dag het ijs te serveren.

Volgende stap in de nabije toekomst? Zodra het rendement van zonnepanelen de 30 procent passeert (inmiddels technisch mogelijk) de elektrische bakfiets op zonne-energie aan te sluiten:)

 

 

 

afbeelding van William
William Ondernemer

Ik begon met dit concept nadat ik terugkwam uit Azië, en ineens heel veel zin had om mensen te ontmoeten op een 'buitenmanier' welke puur en echt zou zijn. Pure en verse producten, mooie vormgeving en technisch, uitdagende dingen. Dat vind ik leuk en super cool. Ik wilde niet alleen zijn maar in tegendeel; onder Amsterdammers en wat dies meer zij, en bij; hoe de tijd vergaat.

Update

Nieuwste bakfiets 2017 (model 4): Full solar: een paar uur ochtendzon voor een hele dag ijskoud ijs.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten