afbeelding van Marije
Marije Ondernemer

NatuurSUPER.nu

Pluk je buurt!

Een groene buurt maak je zelf. 

Samen met NatuurSUPER verander je een braakliggend of onbenut terrein in jouw buurt in een (tijdelijke) tuin: een NatuurSUPER. Wil jij een groener uitzicht, met je handen in de aarde, je eigen bloemen plukken, samen groenten oogsten? Dan is NatuurSUPER iets voor jou!

Een NatuurSUPER is groen, gezellig en gezond. Of je nu groenten kweekt, of bloemen, samen een theetuin begint of een vlindertuin aanlegt, je omgeving wordt er mooier van. Je leert je buurtgenoten beter kennen en met je handen in de aarde heeft je drukke hoofd even het nakijken. En dan hebben we het nog niet eens over de groenten op je bord, de bloemen in je vaas en de vlinders op je kraag.

Een NatuurSUPERtuin moet je doen! Lees op onze website hoe wij je kunnen helpen.

Is er een braakliggend terrein in jouw buurt, wil je verschil maken? Meld je nu aan via info@natuursuper.nu en doe mee!

Terreinen liggen steeds vaker en langer braak, onder andere vanwege de huidige negatieve economische ontwikkelingen. Door deze terreinen in hun tussentijd een positieve waarde te geven ontstaat een plek waar mensen voor zorgen en waar mensen plezier beleven. Dit verbindt mensen met elkaar en creëert zo een positieve beleving voor alle betrokken partijen en de directe omgeving. Vanuit deze visie is in 2010 een pilotproject gerealiseerd in Eindhoven.

afbeelding van Marije
Marije Ondernemer

“De wereld mooier en weer leefbaar maken, dat is waar het mee begonnen is en wat nog steeds de motivatie is voor de projecten, concepten en ontwerpen die Studio Van der Park ontwikkelt en realiseert. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke ontwerpen of projecten, maar ook over het creëren en zien van mogelijkheden en samen tot meer te komen dan alleen. Daarbij is een belangrijk doel dat we ons weer meer verbonden gaan voelen met de natuurlijke cycli waar we onderdeel van zijn. Daarom is het belangrijk dat we bezig zijn met en in de natuur en dit begint bij onszelf en onze kinderen. Het besef waar dingen vandaan komen, hoe iets groeit en bloeit door zelf sla of radijsjes te zaaien en uiteindelijk te oogsten en eten. De verbazing en voldoening van zo iets eenvoudigs en tegelijk zo bijzonder als het leven zelf!”

Update

Tien Tips: Vliegende start met je eigen Buurt(moes)tuin! http://natuursuper.nu/tips-vliegende-start-met-je-eigen-buurtmoestuin/

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten