afbeelding van Gwen
Gwen Ondernemer

NATR - Nature's Answer to Rain

Met NATR introduceren wij de bioponcho. Een regenponcho gemaakt op basis van suikerriet.

Regenponcho’s zijn een zeer grote en vervuilende afvalstroom, met name op grote evenementen. Stel je voor dat er niet langer naar deze poncho’s gekeken wordt als afvalstroom. Sterker nog, stel je voor dat deze afvalstroom omgezet wordt in een grondstofstroom. Afval hoeft niet langer afval te zijn.

NATR introduceert de bioponcho, gemaakt op basis van natuurlijke producten zoals suikerriet. Hierdoor hoeft er geen gebruik meer gemaakt te worden van uitputbare bronnen. Plastic wordt nu namelijk gemaakt op basis van olie. Kiezen voor suiker in plaats van olie heeft meerdere voordelen. Allereerst scheelt het ontzettend veel CO2, namelijk wel 65% in vergelijking met een normale regenponcho! Daarnaast is plastic op basis van suiker uitermate geschikt om te recyclen, gewoon met de normale plastic afvalstroom mee. Dit betekent dat de bioponcho’s na gebruik worden omgesmolten tot plastic-korrels waar nieuwe bioponcho’s of andere producten van plastic geproduceerd kunnen worden. Door de komst van de bioponcho verandert het karakter van deze afvalstroom: er ontstaat een regeneratief product wat bijdraagt aan de circulaire economie.

Natuurlijk zijn wij voor een wereld waar helemaal geen afval meer bestaat. Daarom willen wij met NATR altijd door blijven ontwikkelen en onze poncho blijven verbeteren zodra er nieuwe ontwikkelingen op plastic gebied zijn. Zo willen we stukje bij beetje deze afvalstroom nog schoner maken.

afbeelding van Gwen
Gwen Ondernemer

NATR bestaat uit vier afstuderende studenten van verschillende opleidingen die elkaar hebben ontmoet tijdens de minor Entrepreneurship aan de Universiteit van Amsterdam. Hier kregen wij de kans een bedrijf op te richten onder begeleiding van docenten en coaches. Wij hebben deze kans aangegrepen om met zijn vieren iets te starten. Het doel is nog steeds hetzelfde: een wezenlijke bijdrage leveren aan de wereld, of dit nou op micro- of macroschaal plaatsvindt. Tijdens het brainstormen zei één van ons: “Laten we anders regenjassen van afvalplastic maken” Wat begon als een idee is intussen ontpopt tot een serieus businessplan, namelijk het ontwikkelen van een bioponcho om grote afvalstromen - onder andere op festivals en sportevenementen - tegen te gaan. Wij vinden het belangrijk dat er bewust wordt omgegaan met de impact van plastic op het milieu. Inmiddels hebben wij ontzettend veel research gedaan naar plastic en hebben wij een keuze gemaakt in de - voor nu - milieuvriendelijkste keuze voor onze bioponcho. Wil je weten waarom wij hebben gekozen voor suikerriet? Neem vooral contact met ons op!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten