afbeelding van Danique
Danique Ondernemer

MUD Jeans - Circulaire Spijkerbroeken

Het is MUD Jeans's missie om met het meest populaire kledingstuk, de spijkerbroek, de mode-industrie veranderen.

MUD Jeans droomt van een wereld zonder afval. De productie van kleding is belastend voor het milieu. Grondstoffen worden steeds schaarser. Ieder jaar wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding verbrand. Zonde. Want al die grondstoffen kunnen hergebruikt worden. 

Koop of lease je een spijkerbroek. Draag 'm zo lang je wilt. Maar, als de jeans is uitgedragen stuur je hem terug! De broek blijft eigendom van MUD Jeans. 

Consumenten zijn gebruikers van de jeans. Als fabrikant zitten hier voordelen aan. Wij blijven eigenaar van de grondstof en krijgen de grondstof terug na gebruik. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de katoen bieden we een gratis Repair Service. En dat is juist een voordeel voor jou. 

We werken volgens de principes van de circulaire economie. Alle oude jeans worden gebruikt om nieuwe jeans of truien van te maken. We besparen hiermee water en gebruik van nieuwe grondstoffen. 

Om het recyclen echt op gang te brengen is het van belang volume te gaan draaien. Afgelopen tijd was een proof of concept. Het systeem werkt. Iedere week worden oude MUD Jeans terug gestuurd. We zijn klaar voor de next big circular step!

Belangrijk punt voor ons is het publiceren van ons eerste Impact Rapport waarin we onze impact tot 2018 hebben gedocumenteerd. In ons verslag benadrukken we onze doelen voor 2020 die in overeenstemming zijn met de Sustainable Development Goals van de VN. Deze doelen bevatten de ontwikkeling van een jeans gemaakt van 100% gerecycled denim, een diepgaande LCA-studie en een nieuwe sociale audit bij productiepartner Yousstex International. Download het gehele rapport hier: https://mudjeans.eu/blog-sustainability-report-impact/

afbeelding van Danique
Danique Ondernemer

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. MUD Jeans probeert het lineaire model van fast fasion te veranderen door jeans van gerecycled post-consumer denim te produceren. In 2013 introduceerden wij het innovatieve Lease A Jeans concept.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Vanessa
Hoi Danique, is het een idee om (een deel van) de oude jeans te doneren aan www.solehope.com. Dit is een groep van Oegandese naaiers die van oude jeans geweldige schoenen voor kinderen kunnen maken. Je zou zelfs via hun een eigen 'homeparty' kunnen regelen en zelf de modellen uit de jeans knippen (er zit zelfs een instructievideo bij). Mocht je hier een bijdrage aan willen doen, dan ben ik bereid om je te helpen met het opzetten van het contact en mee te helpen met de logistiek. Ik woon zelf in Kampala en Jinja (waar zij zitten) is een uurtje rijden bij mij vandaan. Succes met je project!
PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten