afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Moyee Koffie Bundles

Een pay per kopje abonnement op FairChain koffie in een circulair apparaat met de beste service

Moyee, Siemens en Bundles lanceren samen een revolutie voor koffie drinken in huis: Moyee koffie abonnementen. Alles wat je nodig hebt voor een slim en lekker kopje vol met impact.

Waarom?

Wanneer we naar de trends in de koffiewereld kijken zien we veel aandacht voor het verhaal erachter, van de boer tot de boon en de branderij. Dit uit zich bijvoorbeeld in hippe koffietentjes en lokale branderijen. Maar waarom zien we ondanks deze trend zien dan een sterke groei van single-serve verpakkingen, zoals het bekende Nespresso? Voornamelijk door het gebruiksgemak en de lage instapkosten.

Wij geloven in een wereld zonder afval met een eerlijke beloning voor branders, boeren en werknemers in koffieproducerende landen, maar ook in een comfortabele en leuke koffie ervaring met goede koffie tegen een eerlijke prijs.

Daarom lanceren we samen met jou een alternatief. Een alternatief ter vervanging van medium kwaliteit koffie, apparaten die eindigen als e-waste, grote winsten voor ‘Big Coffee’ bedrijven, weinig toegevoegde waarde in koffieproducerende landen en grote hoeveelheden plastic en aluminium afval door pods en cups.

Het Moyee koffie abonnement

Het is een pay-per-cup koffie abonnement, met radically good coffee en een goed koffiezetapparaat waarmee de bonen volledig tot hun recht komen. Je ontvangt de koffie automatisch en gratis door je brievenbus en dat alles zonder investering.

Naast een heerlijk kopje koffie op een makkelijke manier draag je bij aan een mooi verhaal over een eerlijke verdeling van welvaart en een afvalvrije circulaire economie.

Een kopje koffie kost 35 cent met een minimum afname van 4 kopjes per dag.

Hoe we het doen

Door samen te werken kunnen we een aantrekkelijker alternatief bieden voor Big Coffee bedrijven met hun enorme marketingbudgetten.

Volgens de principes van de circulaire economie blijft Siemens tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor het koffiezetapparaat. Dat betekent dat we door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en recycling meer waarde uit de apparaten halen.

Moyee produceert radically good coffee volgens de ‘FairChain’ principes. Dat betekent dat ze de koffie niet alleen verbouwen in Ethiopië, maar dat ze daar ook de bonen branden en verpakken. Op die manier wordt er werkgelegenheid, kennis en winst gegenereerd waar het het best gebruikt kan worden.

Door het apparaat aan te sluiten op het internet met de Bundles Buddy stekker maken we het slimme abonnement compleet. Zo kunnen we meten hoeveel kopjes koffie je drinkt en weten we precies wanneer we de volgende lading koffie moeten verzenden zodat je altijd verse bonen in huis hebt.

afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Hi! Ik geloof dat het tijd is voor een wereld waarin we alleen goede en duurzame spullen gaan gebruiken. Dat is leuker voor gebruikers en fabrikanten en beter voor het milieu. Win-win-win dus!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten