afbeelding van Jelle
Jelle Ondernemer

Monteur Op Afstand

Wasmachine kapot? Skype een monteur!

Voor een wasmachine reparatie hoeft de monteur niet altijd langs te komen. De ervaren monteurs die zijn aangesloten bij Monteur op Afstand helpen  je eerst 'op afstand'; via Skype, FaceTime of telefonisch. Zo voorkom je dat een monteur langs komt voor een probleem die je eenvoudig zelf kunt oplossen of als de wasmachine echt niet meer te maken is. En als de monteur toch langs moet komen, kan je direct een afspraak maken.

Met je smartphone of tablet laat je aan de witgoedmonteur zien wat het probleem is met bijvoorbeeld de wasmachine. De monteur kijkt online mee. Met de aanwijzingen van de monteur, onderzoek je samen het probleem. Zo wordt duidelijk wat de oorzaak en de oplossing is. Eenvoudige problemen kan je direct met aanwijzingen van de monteur oplossen. In andere gevallen geeft de monteur aan wat de kosten van reparatie of vervanging zijn. Kies je voor reparatie door de monteur, dan kan je direct een reparatie-afspraak maken.

De beslissing een defect witgoedapparaat te laten repareren of vervangen vinden consumenten lastig. Dit blijkt uit onderzoek door de consumentenbond (Consumentengids oktober 2012). De voorrijkosten, die kunnen oplopen tot €60, spelen hierbij een belangrijke rol. Dit kan er toe leiden dat witgoed onnodig vervangen wordt.

Door het witgoed-onderzoek online te doen, hoef je geen rekening te houden met voorrijkosten in de afweging voor reparatie of vervanging. Hierdoor kan je een betere beslissing maken en voorkom je onnodige vervanging.

Het idee voor MonteurOpAfstand.nl is ontstaan na problemen met mijn wasmachine en cv ketel. Beide apparaten waren behoorlijk op leeftijd en de voorrijkosten waren een drempel om de monteur te laten komen. ‘Dat is het niet waard, dan kan ik beter een nieuwe kopen’. Op internet gekeken of ik het probleem zelf kon oplossen. Ik vond heel veel informatie over defecten en reparatie-adviezen, maar betrouwbaarheid van deze informatie was onduidelijk.

Vervolgens las ik het voorpagina artikel in de Consumentengids (oktober 2012): Wasmachine stuk? Repareren of vervangen. Conclusie was dat consumenten moeite hebben met de reparatie vervang-beslissing. Dit was  het zetje dat ik nodig had om MonteurOpAfstand.nl te starten. 

Momenteel loopt een proef met een aantal witgoedmonteurs. In deze fase worden steeds meer monteurs aangesloten. In de volgende fase wordt

  • het platform doorontwikkeld (app), om het gebruiksgemak te verbeteren
  • de dienstverlening uitgebreid naar andere sectoren, waaronder bruingoed en centrale verwarming
afbeelding van Jelle
Jelle Ondernemer

Update

Inmiddels hebben we al honderden adviezen gegeven voor reparaties van wasmachines, vaatwasser, wasdrogers en ander witgoed. Onze ervaring is dat ongeveer 30% eenvoudig zelf op te lossen is met onze tips, 30% geadviseerd wordt een nieuw apparaat te kopen en voor de resterende 40% komt de monteur langs om het witgoed te repararen.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 556 projecten