afbeelding van Moduplus
Moduplus Ondernemer

MODUPLUS

Ontwerp een maximaal herbruikbaar zitmeubel, multi-functioneel inzetbaar en uiterst comfortabel? Met die opdracht ging Moduplus aan de slag.

Een maximaal herbruikbaar zitmeubel, multi-functioneel inzetbaar en uiterst comfortabel? Voor een innovatief ontwerp dat al deze eigenschappen bezit, is het een vereiste 'from scratch' te denken en los te komen van traditionele productieprocessen en technieken. Moduplus ging met die opdracht aan de slag en ontwierp een zitsysteem dat bestaande problemen van traditionele meubelen ondervangt: een modulair zitsysteem dat lang meekan en tot in het kleinste onderdeel herbruikbaar is. Moduplus is nu al een meubel met statiegeld, maar de volgende stap die wij willen maken is van bezit naar (h)uren. Wel "bezitten" maar geen eigenaar. Kies het meubel, kies je eigen look en styling en aan het einde van de cyclus- wanneer dat ook mag zijn- kan het meubel terug naar de fabrikant. De cirkel is rond.

Een maximaal herbruikbaar zitmeubel, multi-functioneel inzetbaar en uiterst comfortabel? Voor een innovatief ontwerp dat al deze eigenschappen bezit, is het een vereiste 'from scratch' te denken en los te komen van traditionele productieprocessen en technieken. Industrieel ontwerper Aart Blok ging met die opdracht aan de slag en ontwierp een zitsysteem dat bestaande problemen van traditionele meubelen ondervangt: een modulair zitsysteem dat lang meekan en tot in het kleinste onderdeel herbruikbaar is.

Moduplus heeft de afgelopen jaren bewezen een antwoord te zijn op een groeiende behoefte aan meubelen passend in een circulaire economie. De bank kan op dit moment met 'statiegeld' worden aangeboden, zodat vertrouwd kan worden op teruglevering, maar Moduplus wil verder gaan. In de toekomst willen wij ook de mogelijkheid bieden de meubelen in een zogenaamde zituren-constructie aan te schaffen: product as a service. De consument kiest de look, de styling en het meubel en kan dit eindeloos bezitten, maar is geen eigenaar. Het meubel gaat aan het einde van de cyclus terug naar de producent. Geen bezit maar (h) uren, dus. Zo blijft de cirkel rond. Voor onze missie zijn wij op zoek naar mensen die hierin mee willen denken of hieraan mee willen werken: strategen, investeerders, aandeelhouders.

Het Moduplus zitsysteem wordt -internationaal- toegepast op diverse locaties en in diverse settings en heeft veel happy 'customers'. Daar bouwen we graag op verder. -de volgende stap is het optimaliseren van de statiegeldregeling en -aansluitend de 'product as a service' opzetten. Welke strategisch denker/ondernemer/investeerder wil ons hierin adviseren of investeren om ook hier een geslaagde missie van te maken ?

afbeelding van Moduplus
Moduplus Ondernemer

Neem een kijkje op de website en ontdek onze missie. Met een klein en enthousiast team werken wij aan originele projecten voor een gelukkige en creatieve lifestyle. www.moduplus.nl. Enthousiast ? Doe mee ! info@moduplus.nl

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten