afbeelding van hidde
hidde Ondernemer

MobiLente Vehicles

Happy sustainable mobility using less energy

De AB-Car van MobiLente vult het gat tussen het gemak van de elektrische fiets en het comfort plus bereik van de auto. Ons doel is het creëren van een betaalbare en aantrekkelijk vervoersmiddel waarmee iedereen comfortabel, vlot en veilig op bestemming kan aankomen zonder verspilling van energie. Een belangrijk aspect bij de AB-Car ontwerp is het terugschroeven van de maximum rijsnelheid ten bate van het energiegebruik. Bijkomende voordelen zijn: vrijheid om energie verslindende materialen te vervangen door eco-vriendelijke varianten en minder vermogen nodig is om elektrisch te rijden wat vervolgens de mogelijkheid geeft om met zonnecellen op de romp de tractieaccu te laden. MobiLente onderkent dat een versnelde transitie van fossiele energiesystemen naar direct beschikbare energiesystemen noodzakelijk is om kans te maken de planeet leefbaar te houden. MobiLente wil een bedrijf zijn die past in deze transitie door te accepteren dat de capaciteit van hernieuwbare energiebronnen veel lager als de huidige capaciteit. Met het oog op deze schaarste van hernieuwbare energiebronnen, in tijden van schijnbare overvloed, wil MobiLente op een plezierige en acceptabele manier (moreel) juiste keuze te maken door ons product en zelf ook flink te laten bezuinigen op energiegebruik. Daarom vragen wij u MobiLente te steunen, niet alleen dat het prototype van de AB-Car, nu nog op schaal, uitgewerkt kan worden op ware grootte, maar ook te kiezen voor een bedrijf die gaat voor minder energieverbruik. Festina Lente!

MobiLente is een initiatief van Hidde Hosper. De naam MobiLente is een combinatie van de Latijnse spreuk "Festina Lente" wat "Haast u Langzaam" betekend, het seizoen lente, een nieuwe start na duisternis en mobiliteit. Kortom, MobiLente staat voor een nieuwe start in mobiliteit! Het product van MobiLente is de AB-Car, een vervoersmiddel die het beste van een auto en een elektrische fiets combineert en sterk lijkt om een velomobiel. De foto op deze pagina laat het geprinte schaalmodel en de cad-tekening zien. Hidde woont in de regio de Fryske Marren (De Friese Meren) en is sterk verbonden met zijn regio Joure, Heerenveen, Sneek, Balk en Drachten. Het idee om een beter vervoersmiddel te ontwikkelen is omdat Hidde veel reist in deze regio zonder auto. Deze regio is net te groot voor de fiets, niet altijd bereikbaar met de bus, maar wel met de auto. De auto is een zeer comfortabel en snel vervoersmiddel, alleen is deze erg kostbaar en niet al te best is voor het milieu. Samen met drie andere ondernemende personen, de elk hun eigen bezigheden hebben, houd Hidde kantoor in de voormalige 'parkwachterswoning' van het park Heremastate aan de kop van de winkelstraat in Joure. Deze voormalige woning is een paar jaar geleden geheel opgeknapt en energie zuinig gemaakt in het kader van Tûk Wenjen (slim wonen). Door een houtpalletkachel en zonnepanelen houden we het warm en voorzien we ons van energie. De basis voor een energiezuinig bedrijf is al gelegd! Afgelopen jaar heeft Hidde een schaalmodel van de AB-Car ontwikkeld en met een 3D-printer gefabriceerd. Daarnaast heeft oproep geplaatst op een website workaway voor personen die in ruil voor kost, inwoning en culturele uitwisseling willen helpen bij het ontwikkelen van de AB-Car. Deze actie heeft een groot aantal reacties gekregen van personen uit het buitenland die willen helpen, een bewijs dat veel mensen enthousiast zijn over MobiLente. Toen kwam ASN met het project 'Voor de wereld van morgen' in het vizier van Hidde, een unieke kans om MobiLente naar een plan te tillen; het produceren van een prototype op ware grootte.

MobiLente is op zoek naar middelen om het een rijdbaar prototype te produceren van de AB-Car. Op dit moment is er een schaaltekening en schaalmodel. Onze wens is vlot te starten met het uitwerken van een model op ware grootte. Deze stap eist onder andere de volgende zaken: organische vormgeving van de carrosserie, aandrijving tot 45km/h Wat hebben wij al? - Ontwerp en geprinte schaalmodel --> check - Kantoor --> check - Lage kosten --> check - Animo hulp van vrijwilligers --> check Wat hebben wij nodig? - Professionele software voor o.a. organische vormgeving; - Mogelijkheid groot volume 3D-print; - Ondersteuning en financiering projectmanagement; - Kost en inwoning voor vrijwilligers die mee helpen.

Probleemstelling: MobiLente beschikt over een kantoor en een schaalmodel van de AB-Car. Het ontbreekt MobiLente aan middelen om de AB-Car door te ontwikkelen. Doelstelling: Produceren van een prototype voor zomer 2017. Globale aanpak: - Meedoen met het project 'ASN voor de wereld van morgen'; - Ontwerp AB-Car op ware grootte; - Fabriceren AB-Car prototype. Opdracht & activiteiten: - Ontwerpen van een prototype m.b.v. professionele software; - Prototype op ware grootte; - Snelheid tot 45km/h; - Aandrijving vol elektrisch en trapondersteuning; - 3D-Printen van carrosserie door derden; - Fabriceren van niet standaard onderdelen door derden; - Gewicht doet er niet toe. - Materiaal doet er niet toe. - Monteren inkoopdelen onderdelen op body; - Proefrit Betrokken personen/partijen - Hidde Hosper --> (cad) ontwerp / projectmanagement / bouw - Vrijwilligers workaway --> diverse werkzaamheden - Onderwijsinstelling --> calculatie / ontwerp / projectbegeleiding / bouw - ASN --> projectondersteuning / promotie / financiering - Bedrijven --> fabriceren en toeleveren onderdelen - Gastgezinnen Joure e.o. --> (kost) & inwoning vrijwilligers

afbeelding van hidde
hidde Ondernemer

Gedreven en een positief ingestelde ondernemer met een missie. Ik ben er van overtuigd dat elke goede handeling, hoe klein ook, je een stap dichter brengt naar het goede.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Bart
Hallo, Wat een tof idee! Ik heb een redelijk netwerk in de automotive/techniek, misschien kan ik je koppelen aan wat passende partijen? Daarnaast help ik je graag met het verkrijgen van subsidie, krediet of financiering, waar ik inmiddels een beste berg ervaring in heb. Interesse: ik hoor het graag. Gr. Bart P.s. jullie website geeft "verbinding is niet privé" het kan zijn dat er iemand tussen zit...
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten