afbeelding van Mieke
Mieke Ondernemer

Mind Your Bag

Mind Your Bag geeft nieuw leven aan textiel dat zijn oorspronkelijke missie heeft volbracht.

Nieuw leven

Mind Your Bag geeft nieuw leven aan exclusieve meubelstoffen die hun oorspronkelijke missie hebben volbracht. Deze meubelstoffen hebben hun kwaliteit behouden en krijgen bij ons een nieuwe bestemming. Prachtige materialen om te verwerken tot stijlvolle tassen.

Hergebruik in een groot gezin

Mieke Langenhuizen is de drijvende kracht achter Mind Your Bag. "Mensen vragen me vaak hoe ik op het idee ben gekomen om tassen te ontwerpen van stofstalen. Nou, dat komt denk ik vooral door de manier waarop ik ben opgegroeid. Een groot gezin, ondernemende ouders met een eigen bedrijf en een meubelfabriek naast de deur. Een ideale omgeving om je creativiteit te ontwikkelen. Uren konden we spelen. Hele werelden creëerden we met touwen, stukken hout, tractorbanden en stoffen die we vonden in en om het huis. Al ver voordat vintage een trend werd, was in ons grote gezin hergebruik normaal. Later kreeg ik mijn eerste bijbaantje bij de meubelfabriek naast ons huis: stofknopen maken voor 1 cent per knoop. De exclusieve veloursstoffen die we daarvoor gebruikten, waren zo mooi. Stevig, maar toch heerlijk zacht en 'rijk'."

Uniek ontwerp 

"Prachtig materiaal ook voor unieke tassen. Iedere vrouw is uniek, en dat willen wij met een Mind Your Bag graag zo houden en benadrukken. Zo weet je zeker dat niet iedereen met dezelfde tas loopt. De reststoffen komen van diverse meubelfabrieken en meubelzaken. We werken voornamelijk met oude stalenboeken. Maar ook stukken van rollen stof die nét niet groot genoeg zijn om nog een meubel mee te bekleden. De stalenboeken zijn gebruikt in meubelzaken waaruit klanten de gewenste stof voor hun nieuwe bank kunnen kiezen. Om je een idee te geven: daar zitten regelmatig stalen tussen van stoffen die rond de €200 per meter kosten. Bovendien hebben die stoffen vaak een levensduur van meer dan 30 jaar bij intensief gebruik. Ze gaan dus letterlijk een leven lang mee!"

We doen het niet alleen 

"Bijdragen aan een betere, duurzame wereld, dát is mijn drive. Door hergebruik van materialen kunnen we er immers voor zorgen dat die enorme berg afval een stukje kleiner wordt. En het mooie is, mijn  tassen maken de wereld ook een stukje socialer. Bij de vervaardiging ervan word ik namelijk geholpen door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door dit werk kunnen ze meedraaien in het arbeidsproces, wat bijdraagt aan zingeving en sociale contacten. Dat is zó belangrijk, voor ieder mens. Samen maken we zo een prachtig product, een product met een mooi verhaal. De naam Mind Your Bag is ontstaan vanuit het deuntje dat je hoort op vliegvelden, bedoeld om ervoor te zorgen dat je je tas goed optilt aan het einde van zo'n rol-loopband. Letterlijk betekent het dus 'zorg goed voor je tas'. Maar inmiddels dekt de naam meer ladingen: geef om je tas, maak een verantwoorde keuze!"

Permanente collectie

Mind Your Bag werkt met een permanente collectie. Wij streven ernaar dat onze tassen jaren gebruikt kunnen worden, en niet slechts één seizoen met vluchtige trends. We hebben al veel vrouwen gelukkig gemaakt met een echte Mind Your Bag. Wij zijn klaar voor het grote publiek en staan open voor nieuwe samenwerkingen en projecten. We zien graag dat Mind Your Bag grote naamsbekendheid krijgt en dat we zo onze missie en ons gedachtegoed kunnen doorgeven aan alle prachtige unieke vrouwen in de wereld. Help jij mee bouwen?

info@mindyourbag.nl

 

afbeelding van Mieke
Mieke Ondernemer

Ik ben Mind Your Bag gestart omdat ik geloof in de kracht van hergebruik. Er worden te veel mooie materialen weggegooid waar nog prachtige items van gemaakt kunnen worden. Als kind had ik al zeer sterk dit geloof. Als volwassene voeg ik met Mind Your Bag de daad bij het woord. Inmiddels zijn al vele vrouwen gelukkig met een echte Mind Your Bag. Het is altijd weer geweldig voor mij om te horen en te zien hoe speciaal een vrouw zich voelt met een echte Mind Your Bag, want iedere vrouw is tenslotte uniek! Ik ben ondernemend, zie kansen, herken uitdagingen, en ik ben er klaar voor om Mind Your Bag flink te laten groeien. Help jij mee?

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten