afbeelding van Patrick
Patrick Ondernemer

mHome

Een nieuwe huisvestingsoplossing: gezond, comfortabel en energiezuinig dmv een ecologische, biobased en circulaire bouwmethodiek

Ons mHome concept

Bouw een kleine woning, zoveel mogelijke gemaakt van gezonde natuurlijke materialen (ecologisch/biobased). Zorg dat de onderdelen waar nog geen biobased alternatief voor is circulair worden toegepast. Om het totale concept nog verder circulair te maken hebben we naar een manier gezocht om de units zo lang mogelijk te kunnen gebruiken (zoveel mogelijk verschillende toepassingen). Wanneer het niet meer als vakantiewoning te gebruiken is kan het nog wel als noodwoning worden gebruikt of als tijdelijk kantoor of studenten woning (of in een andere volgorde). Op deze manier leveren wij met ons mHome concept een bijdrage aan de zoektocht naar nieuwe huisvestingsoplossingen.

De voordelen van bouwen met natuurlijke materialen (ecologisch, biobased, circulair):

  • Toename CO2; woningen gebouwd van traditionele bouwmaterialen (beton, kalkzandsteen, staal, kunststof, steenwol, glaswol) stoten tijdens de bouw veel CO2 uit maar ook tijdens de productie van deze bouwmaterialen wordt veel CO2 uitgestoten. Een woning gebouwd van natuurlijke materialen (biobased) slaat CO2 op in een mHome ligt minimaal 18 ton CO2 opgeslagen
  • Dreigende grondstoffentekorten: bij het bouwen van woningen met traditionele bouwmaterialen (beton, kalkzandsteen, staal, kunststof, steenwol, glaswol) worden grondstoffen gebruikt die eindig zijn. Een woning gebouwd van natuurlijke materialen (biobased) is gemaakt van hergroeibare grondstoffen. Deze zijn dus onbeperkt voorradig.
  • Gezondheid: momenteel wonen 80 mln. mensen in Europa in een te vochtige woning (met alle gezondheidsrisico’s van dien). Een traditionele woning wordt dampdicht gebouwd en het overtollige vocht moet uit de woning geventileerd worden. Een woning gebouwd van natuurlijke materialen (biobased) wordt damp open gebouwd en op die manier wordt een teveel aan vocht in de woning door de gevel naar buiten afgevoerd.
  • Energiezuinig en comfortabel: naast de hiervoor genoemde eigenschappen hebben natuurlijke materialen nog meer bijzondere eigenschappen die de energiezuinigheid en het comfort verhogen, bijvoorbeeld door de hoge warmte accumulatie blijft het in de zomer langer koel. Het ruikt lekker en de akoestiek in de woning is aangenamer.
afbeelding van Patrick
Patrick Ondernemer

Als groene bouwer wil ik laten zien wat de voordelen zijn van bouwen met gezonde natuurlijke materialen. Het is een oplossing voor dreigende grondstoffen tekorten en toename van CO2 in de atmosfeer. Maar het levert ook een bijzondere bijdrage aan de gezondheid, het comfort en de energiezuinigheid van je woning!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 556 projecten