afbeelding van Willem
Willem Ondernemer

Meneer Boom en vrienden

'Meneer Boom en vrienden' is een muziektheatervoorstelling over natuur(behoud) voor kinderen, waarmee ik in 2018 door Nederland ga fietsen.

Ik vind dat een muziektheatervoorstelling voor kinderen over de schoonheid van de natuur er moet komen omdat ik kies voor behoud en herstel van onze natuurlijke hulpbronnen. Het is het belangrijkste dat er is op aarde! Natuurbehoud begint bij bewustwording van individuen en bij kinderen omdat zij in de startblokken staan om de zorg voor de natuur op zich te nemen.

Ik ben gegrepen door de natuur en het besef een bijdrage te leveren aan het behoud en herstel ervan. Ook vind ik dat productie en consumptie nog te vaak zwaarder wegen dan het behoud van ecosystemen in de natuur. Graag wil met mijn muziektheatervoorstelling werken aan de bewustwording van kinderen die hopelijk het voortouw nemen in de verdergaande herwaardering en herstel van de natuurlijke hulpbronnen. Het is een uitdagend project omdat ik geen professioneel acteur en zanger, maar wel consciëntieus en zeer gemotiveerd ben om er een succes van te maken.

- een professionele componist/theaterregisseur: €3000 - huur studio voor het maken van een geluidsband: €500 - draadloze microfoon, draadloze speaker en iPad: €1000 - kleding en rekwisieten: € 500 - lichtgewicht aanhanger voor de fiets: €150 Totaal €5000 á €6000

- de voorstelling is klaar! Ik heb twee proefvoorstellingen gedaan op basisscholen in A'dam: kinderen waren enthousiast om mee te doen, filmpjes ervan zijn te zien op mijn site: https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/FZzaIIm7stA/meneer-boom-en-vriend...                 Op dit moment schrijf ik de slotrap, volgende maand wordt de muziekband gemaakt en begin ik met zangles. Aan het eind van dit jaar wil ik nog een paar proefvoorstellingen geven en in mei 2018 volgen voorstellingen in Amsterdam. Daarna fiets ik tot de zomer 2019 door Nederland langs scholen, campings en buurthuizen.

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van Willem
Willem Ondernemer

Over twee jaar stop ik met mijn werk als wijkverpleegkundige en wil me maatschappelijk blijven inzetten. De natuur heeft me in zijn greep en tot theater voel ik me aangetrokken. Mensen en vooral kinderen hebben theater nodig om de steeds ingewikkeldere wereld te kunnen blijven richting geven. Dus theater over de natuur tijdens een fietstocht lijkt me geweldig!

Update

De kleding is klaar! Kijk via deze link op de pagina van 'Meneer Boom en vrienden' https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/FZzaIIm7stA/meneer-boom-en-vrienden/about

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten