afbeelding van Thami
Thami Ondernemer

Makers Unite

we ontdekken talenten van vluchtelingen en verbinden hen met banen en opleidingen in een uniek makersprogramma voor duurzame producten

Makers Unite: Re-vest Life campagne Onze missie bestaat uit het leveren van een positieve impact op de levens van nieuwkomers en lokale inwoners, door middel van het ontwikkelen van individuele talenten en dromen. Wij verbinden deze talenten met kansen tijdens het maken van betekenisvolle, duurzame producten. Makers Unite gelooft in het vergroten van gedeelde waardes die sociale inclusie mogelijk maken. Door middel van een open dialoog en dagelijkse samenwerking zijn we in staat om de deelnemers te leren kennen en hun dromen en talenten in kaart te brengen. Daarna brengen we hen in contact met organisaties in het Makers Unite Netwerk die onderwijs, training en banen of wegen naar ondernemerschap bieden.

Talentvolle nieuwkomers realiseren zich niet hoeveel er mogelijk is met de vaardigheden die ze bezitten, en hoe hun dromen realiteit kunnen worden in een nieuw land. Het programma van Makers Unite ontstond uit een simpel idee: het ontdekken van de talenten van nieuwkomers. Door samen producten te maken, ontdekken we wat voor vaardigheden een nieuwkomer heeft en kunnen we deze gemakkelijk verbinden met organisaties in ons netwerk - zo maken we dromen realiteit. Makers Unite biedt een platform waar talenten ontdekt kunnen worden en waar we deelnemers kunnen verbinden met nieuwe wegen die voorheen onmogelijk leken.

Op dit moment hebben we een volledig ingerichte werkplaats en een netwerk van partners die willen bijdragen aan ons programma. Het enige wat we nodig hebben is een kernteam dat full-time kan werken om ons project te realiseren. Op dit moment zijn we bezig met onze pilotfase, die loopt van september tot december 2016. Doel van de pilot is het definiëren van ons model van sociale inclusie, om uiteindelijk in 2017 als sociale onderneming te kunnen functioneren. Dit betekent dat we een collectie nodig hebben van producten die we kunnen verkopen, zodat het project rendabel en zelfvoorzienend kan worden. Daarnaast hebben we subsidies nodig om het kernteam van Makers Unite te kunnen bekostigen tijdens deze pilot. Makers Unite is één van de winnaars van de Refugee Challenge (http://www.whatdesigncando.com/challenge/finalists/), georganiseerd door What Design Can Do, UNHCR en Ikea Foundation.

onze planning beslaat een programma van 14 weken, in de volgende volgorde: week 36 - 39: Onderzoek + Aannames week 39 - 42: Testen + Verbeteren week 43 - 46: Implementatie + Monitoring week 47 - 50: Evaluatie + Presentatie en de hoofddoelen zijn: Sociale Inclusie Programma: Plan van aanpak - Werving van deelnemers - Uitwerken van Service Road Map (onderliggende organisationele structuur) - Test case met 10 deelnemers - Implementatie van eerste bevindingen - Presentatie van Sociale Inclusie Programma Ontwerpen van de collectie - Ontwikkeling van een collectie van rendabele producten - Onderzoeksresultaten wat betreft materiaal en het up-cyclen van reddingsvesten - Opzetten van een productieproces m.b.v. een simpel stappenplan - Productie van een eerste editie van producten Algemeen - Structureren van het verdienmodel van de sociale onderneming - Ontwikkelen van communicatiestrategie - Marketing structuur en overeenkomst

afbeelding van Thami
Thami Ondernemer

Mijn focus ligt op ontwerpen voor sociale innovatie; ik zie graag hoe betekenisvolle verandering mogelijk gemaakt kan worden in onze samenleving, als we uitdagingen bekijken vanuit een menselijk perspectief. Ik heb een achtergrond in product design, gestudeerd aan de Universiteit van São Paulo in Brazilië en ENSCI-Les Ateliers in Frankrijk. Momenteel werk ik voor Koneksie, een sociale onderneming die een moto-taxi service voor Kenia ontwerpt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten