afbeelding van Don
Don Ondernemer

Luwies Zero Waste Design

Luwies gaat de Nederlandse bedrijfsmeubelbranche de eerste afvalvrije branche van de wereld maken.

Van afval tot meubeldesign. Luwies begrijpt circulariteit en heeft dit verwerkt in zijn gehele business model, van verdienmodel tot productonwerp. Aan de hand van unieke en provocerende ontwerpen wil Luwies de nieuwe standaard gaan leggen voor bedrijfsinterieur. Het is een compleet modulair systeem in het kwadraat. Het systeem is modulair, maar ook is de opbouw van de producten. Alles valt te vervangen aan de elementen en niks is verlijmd. Alle producten zijn zo recycle-ready, refurbish-ready en update-ready.

Visie

Wij ontworpen voor de oneindigheid. Ons verdienmodel is niet gericht op continue productie van nieuwe trendige meubelstukken, maar op het updaten en trendy houden van onze verkochte producten. De klant kan nu voor bakken minder geld zijn gehele interieurlook vernieuwen en krijgt bij teruggave ook nog eens 30% statiegeld van de orginele aanschafprijs terug, ook al zijn deze kapot. Hierdoor behoudt Luwies de grondstofketen en wordt de Zero Waste-filosofie gegarandeerd. De meubelproducten zijn te koop via kantoorinrichters over het hele land, zoals Leferink, in de online webshop en in de nog te openen pop-up studio. 

Elk element krijgt een naam en een materialenpaspoort, in de vorm van een geboortekaart, die worden gearchieveerd in een database. Het is ook Luwies' filosofie om de materialen te selecteren op upcyclebaarheid, dit betekent dat er op een gegeven moment een punt wordt bereikt waarbij er niet alleen geen afval meer wordt geproduceerd, maar er ook voor de productie geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn. Niet alleen de eerste afvalvrije markt van de wereld maar ook de eerste grondstofvrije markt van de wereld dus.

Door u allerlei soorten componenten voor het meubilair aan te bieden, denk aan pootjes, zithoogten en armleuningen. Stellen wij u in staat om uw ideale en unieke interieur samen te stellen, compleet gepersonaliseerd. Zelfs de stoffen worden ontworpen door Luwies en kunnen dus gepersonaliseerd worden. Over de lange termijn zal elk bedrijf zijn interieuruitgaven drastisch minderen en vaker dan ooit veranderd hebben. En boven dit alles dragen wij allen bij aan een toekomst zonder afval, een toekomst waar geen enkele boom meer wordt gekapt, een toekomst waar mens, dier en ecosysteem erop vooruit gaan. 

Wie zijn wij?

Het initiatief is begonnen door drie studenten van de opleiding Fashion & Textile Technologies te Saxion Enschede. Iago en Don, twee van de oprichters zijn opgegroeid in Brazilië en Indonesië en hebben met eigen ogen gezien wat ons afval en lineaire consumentisme daar hebben aangericht. Wij zijn gedreven om vanaf nu de wereld van morgen anders in te richten. Onze productie vindt dan ook volledig plaats in Enschede, op een sociale manier waarbij wij samenwerken met partners zoals de stichting Sheltersuits, die Syrische vluchtelingen een dagbesteding en een integratieprogramma biedt. 

afbeelding van Don
Don Ondernemer

Een circulair business- en productontwerper.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten