afbeelding van Marin Leus en
Marin Leus en Ondernemer

Loka Loka

Loka Loka is een online kaart van Nederland waar je duurzaam lokaal geteeld eten kan vinden en zelf gevonden adressen kan toevoegen.

In onze eigen zoektocht als ‘groene avonturier’ en ‘lokale kok’ kwamen we na vele zoektochten bij prachtige lokale initiatieven terecht, onmisbaar voor een lokale economie. Al deze pareltjes hebben wij gebundeld in een overzichtelijke kaart van Nederland. Loka Loka is een bedrijfje dat mensen op een eenvoudige manier weer in contact wil brengen met de overvloed en veelzijdigheid aan ingrediënten die zich in hun omgeving bevinden. Weg van de supermarkt en weer terug naar persoonlijk contact, minder verpakking, onbespoten en vers eten, het stimuleren van de lokale economie en zijn bijzondere producten. Loka Loka doet er alles aan om een zo’n compleet mogelijke kaart te hebben met duurzame telers, boeren, markten, coöperaties, (boerderij)winkeltjes, cateraars, restaurants, molens en voedselbossen/buurt-boomgaarden. Je kunt selecteren op het product en het type bedrijf wat je zoekt (noten, zuivel / biologisch-dynamisch, landwinkel etc.), vervolgens kan je eenvoudig de maximale straal invoeren vanaf je woonplaats/locatie. Loka Loka is daardoor ontzettend handig om te integreren in je dagelijks leven, helemaal door dat je kan werken met (auto)routes. “Zijn er nog Loka Loka’s onderweg?” Wanneer er toch een product niet binnen een bepaalde straal te vinden is hebben we ook nog een database met webshops van lokale bedrijfjes uit heel Nederland. Een ander belangrijk onderdeel van de Loka Loka website zijn de workshops/cursussen/trainingen etc. Deze worden aangeboden door derden en gebruiken onze website als prikbord en zoekmachine. Loka Loka workshops zijn bijvoorbeeld: lokale kookworkshops, leemoven bouwen, kruidenwandelingen, zonnedroger bouwen, cursus inmaken etc.

Op onze eigen manier zijn we beide de wondere wereld van het lokaal eten aan het ontdekken. Sofie doet dit als kok, waar ze kookt met wat het land te bieden heeft. Marin probeert van juni 2016 tot mei 2017 zo lokaal mogelijk te eten en houdt haar avonturen bij op haar blog: Groene Avonturen. Samen ontdekten ze hoe bijzonder de producten van dichtbij kunnen zijn, maar daarnaast ook hoe moeilijk de zoektocht soms kan zijn. Loka Loka is de uitkomst van deze zoektocht. Mensen willen graag voedsel van dichtbij, alleen zien door de bomen het bos niet meer. Dit vraagt voor iemand die graag zijn/haar lifestyle wil veranderen heel veel inspanning, wat vaak demotiverend werkt. Daarnaast praten we allen over hoe goed lokaal is, maar tegelijkertijd staat onze maatschappij nog in de kinderschoenen wat betreft het in de praktijk brengen. De wil is er wel, maar wat nog ontbreekt is de schakel tussen alle puzzelstukjes: Loka Loka.

Voor de achterkant van de website hebben we een ervaren bouwer nodig die de interactieve kaart en het systeem van de workshops van derden kan bouwen. Daarnaast hebben we een grafisch ontwerper nodig die de huisstijl en de website kan ontwerpen. En dan komt het aan op de PR, hoe gaat heel Nederland Loka Loka leren kennen?

Allereerst willen we dat Loka Loka zo volledig mogelijk wordt, dit betekend een uitgebreide zoektocht naar duurzame boerderijen, restaurants, markten etc. Zelf hebben we nu zo’n 1300 adressen gevonden en door tips en ontdekkingen blijft de lijst gestaag groeien. Daarnaast gaan we voor onze webshop op zoek naar uitsluitend Nederlandse duurzame kookproducten. Ook willen we op Loka Loka een groot aanbod aan workshops die gaan over koken, wildplukken, kruiden, brood maken.. Alles wat met groen eten te maken heeft. Hiernaast onderhouden we nauw contact met de grafisch ontwerper en website-bouwer. En werken we aan een PR-plan, zodat iedereen weet dat Loka Loka bestaat.

afbeelding van Marin Leus en
Marin Leus en Ondernemer

Marin Leus beleeft groene avonturen (van wildplukken, niks nieuws kopen, voedsel redden tot aan lokaal eten) en fotografeert en schrijft hierover op haar blog. (www.groeneavonturen.nl) Daarnaast is ze fotografie-docent en doet ze er alles aan om de wereld een beetje groener te maken. Sofie van Rhijn is een autodidactische kok, mede-oprichter van ‘de Buitenschool’ (www.debuitenschool.nl), moeder van twee dochters. Creatief, werkt met pure producten. Is graag met haar voeten in de aarde en haar neus in de lucht.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Jolanda
http://www.deheihof.nl/ ligt bij mij om de hoek. Ook geef ik graag workshops over bewustwording vanuit mijn veganistisch perspectief.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten