afbeelding van Christiaan
Christiaan Ondernemer

Lijkt me Stug

Waarom doe je niet waar je van droomt? Over zeven weken is alles anders #Lijktmestug #Masterclass

Op welk moment hebben we onze dromen laten varen of zijn we vergeten om ze na te jagen? Elke droom is heel persoonlijk en van waarde. Ook al ontstaat hij zomaar in een onbewaakt ogenblik, voor het realiseren ervan is heel wat meer nodig. Daarom stranden zoveel dromen, en gaat heel veel geluk en potentieel verloren. Aan het einde van de middelbare school is elke tiener op een bijzonder punt aangekomen: volwassen genoeg voor eigen keuzes maar nog geen vastgeroeste gedachten en gedrag. Om geluk te ervaren en het grote potentieel van deze jongeren voor zichzelf en de wereld te benutten, wil 'Lijkt me Stug' hen in de Masterclass laten ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze daar komen. In zeven sessies beantwoorden de leerlingen zeven vragen en worden ze uitgerust met nieuwe vaardigheden en inzichten in hoe gedachten, gevoel en gedrag nou eenmaal werken. Hierdoor leren ze zichzelf en het leven beter te begrijpen om ze op die manier zelfverzekerd en vol goede moed de wereld in te sturen.

We lopen trots het leslokaal uit, nu inmiddels alweer tien jaar geleden, in een kelder van de faculteit psychologie. Onze hoofden zitten jam-packed met kennis en vaardigheden over communicatie, zelfreflectie, groepsdynamica en psychologische interview-vaardigheden. We zijn in de afgelopen weken in dit lokaal moeiteloos in alle menselijke valkuilen gestapt die de psychologe die ons begeleidde in deze training voor ons in petto had, en zijn daar door haar genadeloos op gewezen. Hoe mooi zou het zijn, dacht ik, als ook allemaal anderen net als wij even wat tijd zouden krijgen met een psycholoog. Als ze even een ‘how-to-live-with-myself’ handleiding op zouden stellen. Even een aantal basisvaardigheden psychologie aanleren. Dan zouden zoveel onnodige teleurstellingen worden voorkomen en kunnen mensen met iets meer kinderlijk enthousiasme genieten van het leven. Na mijn studie psychologie besloot ik de meest bruikbare psychologische kennis en vaardigheden samen te vatten en deze te combineren met praktische projectmanagement-vaardigheden tot één training. Eén Masterclass van zeven sessies in zeven weken, waarbij elke deelnemer de eigen gedachten, gevoel en gedrag leert herkennen en gebruiken. Waarbij elke deelnemer in zeven weken iets beleeft, minstens één persoonlijk Stugdoel wordt bereikt en onmogelijke grenzen worden verlegd. Het volbrengen van de Masterclass, betekent niet dat je dan nooit meer een fout zult maken, of de rest van je leven gelukkig zult zijn. Maar wel omdat je je eigen valkuilen en denkfouten kunt gaan herkennen, jezelf beter gaat begrijpen en vaker kunt kiezen voor een oplossing die niet altijd comfortabel is, maar jou wel brengt waar je wilt zijn. Lijkt me stug? Het kan echt.

Heel veel liefde, speltpannenkoeken met Nutella, bananen met pindakaas... ...en een investering om de Masterclass daadwerkelijk professioneel aan te bieden op middelbare scholen en verder te ontwikkelen. De Lijkt me Stug Masterclass is al compleet, met zeven praktische trainingen, thuis-challenges, trainingsmaterialen en een website (www.lijktmestug.nl). De investering is voor de ontwikkeling van professioneel promotiemateriaal, de PR, de man-uren voor het enthousiasmeren van scholen, scholieren en het uitvoeren van de trainingen en voor het doorontwikkelen van het trainingsmateriaal.

Na het ontwikkelen van promotiemateriaal, het opstellen en uitvoeren van een PR-plan en het enthousiasmeren van scholen en scholieren, kan begonnen worden met enkele proef-masterclasses om de training vanuit de praktijk door te ontwikkelen. Daarna kan de Lijkt me Stug Masterclass worden uitgerold op een groter aantal scholen, waarvoor meerdere trainers worden opgeleid.

afbeelding van Christiaan
Christiaan Ondernemer

Ik ben dol op hardlopen, lepels met pindakaas en hagelslag en anderen inspireren door het simpel maken van de meest complexe levensvragen en -doelen. Ik verwonder me graag elke dag, over anderen, waar ze vandaan komen, waar ze naartoe willen en waarom ze de weg daar naartoe saboteren. Met mijn werkzaamheden bij de kinderopvang, kinderkampen, kindertelefoon, en de als coach bij de 4e Musketier vader-tienerweekenden werd mijn enthousiasme gewekt voor de flexibiliteit en het potentieel van de dromen en daadkracht van jongeren. Het wordt tijd om eens heel veel jongeren zichzelf te leren zien voor wat ze kunnen zijn.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten