afbeelding van Wilma
Wilma Ondernemer

Leuke luitjes

Op www.leukeluitjes.nl vind je buurtgenoten vanaf 60 jaar met dezelfde interesses als jij. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt.

Gezocht: Leuke luitjes

Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt! Op onze website vind je leuke luitjes vanaf 60 jaar die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten. Je kunt in contact komen met mensen in de buurt die dezelfde hobby’s hebben als jij. Daar zie je dat er buurtgenoten zijn met dezelfde hobby’s als jij. Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Je bent echt niet de enige die graag wandelt, handwerkt, koffie drinkt of naar een concert gaat. En samen is vaak toch leuker?

Hoe werkt het?

Zo eenvoudig als mogelijk. Aanmelden is gratis. Je houdt natuurlijk zelf de regie en kunt zelf bepalen of en wanneer je samen iets leuks gaat doen. Je krijgt een account op www.leukeluitjes.nl en kunt dan zelf direct contact leggen met buurtgenoten.

Samen op pad

Ze moest wel even een drempel over voordat Annie van Barneveld (68) uit Wageningen zich aanmeldde bij Leuke luitjes. Een half jaar geleden overleed haar man. “We waren 46 jaar getrouwd en deden echt alles samen.' Ze fietsten en wandelden ook veel samen. “Nu doe ik dat ook wel alleen, maar in mijn eentje een kop koffie drinken... Nee, dat doe ik toch niet.” Daarom zocht ze via Leuke luitjes iemand die ook van wandelen en fietsen houdt. Ze had gelijk een match met iemand uit haar wijk. Nu gaan ze samen op pad, hebben goede gesprekken en lachen veel.

Nieuw Initiatief

Een van de oprichters is Ronald Scheffer (Oosterbeek) : "Ik hou zelf heel erg van gezelligheid en gun dat anderen ook zeer. Jongeren vinden elkaar via internet, maar voor 60-plussers zijn die apps niet zo geschikt. Juist voor 60-plussers is het platform pgericht. De website is simpel, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. We hopen veel mensen blij te kunnen maken met nieuwe uitjes! De eerste 1000 aanmeldingen zijn binnen. 

Alle hobby’s

Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je een buurtgenoot vinden. Wat vind jij leuk? Kaarten, fotograferen, samen iets drinken, samen eten, naar theater of museum? Het is allemaal welkom. Laat het ons weten en meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!

afbeelding van Wilma
Wilma Ondernemer

Ik ben ideëel en zet me graag in voor de betere wereld. Heb me jarenlang ingezet voor een schoner milieu en duurzaamheid. Daar ga ik mee door! En daarnaast zet ik me nu in voor ouderen, om eenzaamheid te voorkomen.

Update

Deze zomer bestaan we 3 jaar. We weten inmiddels zeker dat er behoefte is aan Leuke luitjes, want we hebben 3000 deelnemers. Nu is het tijd voor doorontwikkeling: betere software, database, meer functionaliteiten. Daar kunnen we zeker nog hulp bij gebruiken. Die hulp kwam ondermeer van het Oranjefonds waardoor we net onze nieuwe website hebben gelanceerd. Nu kunnen ouderen account aanmaken en zelf direct contact leggen met buurtgenoten. En hebben wij een mooie automatiseringsslag gemaakt. Klaar voor de volgende fase en veel meer deelnemers. Ken je 60-plussers die een buurtgenoot zoeken? Ze zijn van harte welkom op www.leukeluitjes.nl

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 287 projecten