afbeelding van Rowin
Rowin Ondernemer

Le Compostier

Compost à la Carte - de Circulaire Keuken

Een wormenhotel bij restaurants geeft chefs een gereedschap om hun keuken circulair te maken. Samen met jou zouden wij graag 10 wormenhotels plaatsen bij restaurants in de stad in 2018.

Sinds miljoenen jaren hebben wormen gewerkt om de toplaag van onze planeet van losse en vruchtbare aarde te voorzien. Deze toplaag waar ons eten in groeit is de afgelopen decennia sterk verslechterd en heeft onze hulp nodig. Door composteren van groente- en fruitafval in de stad kunnen wij samen waarde aan de bodem teruggeven en op die manier een circulaire stad maken. 

Wormenhotels bij restaurants en hotels geven chefs een gereedschap om hun keukens te verduurzamen. In een wormenhotel werken compostwormen en nuttige micro-organismen samen om gf-afval tot een hoogwaardig product te verwerken: wormencompost. Daarmee kunnen we in de stad gezond voedsel laten groeien en sluiten we de voedselkringloop. In ons filmpje wordt dit mooi geillustreerd: www.bit.ly/CompostalaCarteFilm

Compostwormen Schuiven aan Tafel: Le Compostier gaat wormenhotels plaatsen bij 10 restaurants in en rondom Amsterdam in 2018. Deze eerste wormenhotels zullen samen minstens 40.000L gf-afval verwerken tot rijke wormencompost. 

Pilot Project: Wij willen deze pilot crowdfunden om restaurants de kans te geven om de wormenhotels te ‘proeven’. Jouw steun aan deze crowdfund maakt het mogelijk dat professionele koks kunnen ervaren dat de wormenhotels een duurzame oplossing zijn voor gf-afval bij restaurants in de stad. 

Hoe Gaat het Werken? 

10 restaurants krijgen wormenhotels op proef voor een jaar om te ervaren hoe een wormenhotel hun keukens circulair maakt. Het Le Compostier team begeleidt het proces en zorgt dat alles soepel verloopt.Wanneer de compost klaar is, fietsen we langs om deze te oogsten. Deze wordt dan in de tuin van het restaurant gebruikt, of teruggeleverd aan voedselproducenten in de regio. 

Door te laten zien hoe makkelijk composteren bij restaurants op locatie is willen wij ook andere restaurants in Amsterdam en andere steden inspireren. We delen de kennis die wij opdoen in deze pilot en leren hoe wij samen restaurants circulair kunnen maken.

Geef Terug aan de Bodem voor een Gezonde Stad 

In een natuurlijk proces wordt de bodem gevoed met organisch materiaal dat daar op valt. Het bodemvoedselweb (alle organismen die samenwerken in én op de bodem) voedt zich met dit organische materiaal en houdt de bodem gezond. Hoe complexer dit bodemvoedselweb is, hoe groter de biodiversiteit en de capaciteit om gezond voedsel voort te brengen zijn om ecosystemen boven de grond te voeden. 

Doe mee!

En help ons om volgend jaar 40.000kg GF-afval te verwerken tot mooie compost. Je kunt ons project steunen door naar www.voorjebuurt.nl/wormenhotel te gaan en daar een mooie beloning uit te kiezen. Jouw bijdrage maakt het mogelijk om de wormenhotels te bouwen en te laten uit proberen door de restaurants. 

 

Crowdfunding Pagina: www.voorjebuurt.nl/wormenhotel

 

afbeelding van Rowin
Rowin Ondernemer

Le Compostier ontwerpt Wormenhotels. Wormenhotels zijn meubels waarmee in de stedelijke omgeving rijke wormencompost gemaakt kan worden. Samen met de buren in de straat, in een woongroep of bij het restaurant om de hoek kan nu de mooiste compost gemaakt worden. De compost meubels zijn makkelijk in gebruik en helpen de buurt te vergroenen. De compost uit de wormenhotels wordt gebruikt om meer (eetbaar) groen in de stad te laten groeien.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 369 projecten