afbeelding van Lara
Lara Ondernemer

LARAS - eerlijke textielindustrie via Indonesia

Behoudt en ontwikkelt eerlijke Indonesische Ikat textielindustrie door toepasbaarheid kenbaar te maken aan de hand van tassen en blog

Een eerlijke Indonesische Ikat textielindustrie waarin de maker de welverdiende erkenning krijgt als kunstenaar. 

 

Behoud en ontwikkeling eerlijke Indonesische Ikat textiel

Culturele ambachten en kunstvormen zoals de traditionele handgeweven Ikat in Indonesië dreigen te verdwijnen door de afnemende vraag naar de handgeweven stoffen en het toenemen van de goedkopere massaproductie. LARAS probeert die traditie te behouden en jij kunt daar een steentje aan bijdragen.

Ikat wevers willen blijven weven en een stabiel inkomen genereren vanuit hun Ikat productie. Ze zijn trots op hun kwaliteiten als wever en willen dat jij de mogelijkheid hebt om jezelf op een fashionable manier te kunnen onderscheiden aan de hand van hun kunstwerken.

 

Een stof met een ziel

De authentieke Indonesische handgeweven stoffen gemaakt door lokale wevers zijn ware kunstwerken en worden draadje voor draadje in elkaar geweven. Met als resultaat een stof met een ziel. De stoffen die de wevers maken zijn niet alleen erg mooi, maar zijn ook bezield door vakmanschap en toewijding. De wevers verdienen erkenning voor hun werk. Door de kunstenaar te laten zien, de kunst van het Ikat weven meer te laten zien kunnen we de goedkope Ikat massaproductie tegengaan. 

 

Jouw steentje bijdragen aan een betere wereld

Mensen willen steeds meer een steentje bijdragen aan een betere wereld op een manier die passend is bij hun persoonlijkheid en levensstijl. Ze willen direct kunnen zien wat het effect is van hun steun en hiermee anderen laten zien waar ze voor staan. Hiernaast vragen steeds meer mensen zich af waar hun kleding vandaan komt, en wordt de kleding wel op een eerlijke manier geproduceerd. Slechte arbeidsomstandigheden is waar meer mensen zich zichtbaar druk om maken. Door middel van de opkomst van fair fashion (voor een eerlijke kledingindustrie) laten mensen met hun kleding zien hoe ze hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Met LARAS bags draag je waar je voor staat.

 

Meer exposure om impact te maken - verkoop tassen 

PR bureau om doelgroep te vinden en verkoop tassen te stimuleren zodat de Ikat en het verhaal zich gaat verspreiden aan de hand van de 'dragers' en vervolgens meer vraag wordt gecreëerd. 

 

Meer exposure om impact te maken - zichtbaarheid kunstenaars + eerlijke handel

Er gaat niks gebeuren zolang mensen nog steeds de 'oneerlijke' massa Ikatproductie blijven stimuleren. Dit is puur onwetendheid. Aan de hand van blogartikelen informeer ik mensen over de eerlijke Indonesische Ikat textielindustrie en de kunstenaars achter de doeken. 

Volgende stap:

In contact komen en samenwerken met ambassades, organisaties en onderzoekers om gezamelijk eerlijke handel mogelijk te maken en erkenning voor de kunst en de kunstenaars zichtbaar te maken. 

In contact komen met Nederlandse ontwerpers die geinteresseerd zijn in het toepassen van eerlijke Indonesische Ikat. (geen massaproductie bedrijven) 

Door de verkoop te stimuleren en mensen, bedrijven en organisaties te informeren, genereren we meer vraag; waardoor er meer 'eerlijk' aanbod wordt geproduceerd. Hierdoor is dit een voorbeeld voor de gehele Indonesische Ikat textielindustrie. Zo zullen er meer volgen. Het start als een zaadje. 

 

2016 

- Verkoop stimuleren door exposure en verkooppunten gericht op doelgroep ism Nederlandse ontwerpers.

- Exposure genereren rondom eerlijke Indonesische Ikat textielindustrie - samenwerken met ambassades, organisaties (eerlijke handel, musea, onderzoekers, indonesische mensen en indo's die de kunst en cultuur willen laten behouden)

2018

- Stabiele verkoop, stabiel vraag en aanbod 

- Stabiel inkomen voor wevers vanuit LARAS

- Opzetten programma rondom eerlijke handel IND - NL in samenwerking met ambassades, bedrijven, organisaties etc. op basis van kennis 

- In gesprek met geinteresseerde eerlijke bedrijven welke gekoppeld kunnen worden aan weversgroepen 

 

afbeelding van Lara
Lara Ondernemer

Verschil maken in de wereld | Overal inspiratie | Indo | Indonesische cultuur | Fair Fashion | Sharing = Caring! | LARAS - making Indonesian textiles more visable on the streets. Sharing my Dutch-Indo heritage with you together with talented artists in handmade fashion.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten