afbeelding van AnjaNicole
AnjaNicole Ondernemer

KUNSTBLOEIPLAATS

Door middel van kunst de omgeving beïnvloeden met kunst DNA. Speelse en kennisgevende verrassende projecten.

KUNSTBLOEIPLAATS is een samenwerkingsverband van ontwerpstudio voor kinderen, Artkid en DesignStudio Dáárheen. Onze missie is door middel van kunst, mens en omgeving te beïnvloeden met kunst DNA. Wij brengen kunst naar de mensen door belevingskunst, een sprookjestuin, uitdagende leskisten voor scholen, eye-openende tentoonstellingen en lezingen. Tegelijkertijd een werkplaats voor kunstenaars die maatschappelijk geëngageerd zijn en willen uitdragen naar kinderen, jongeren en onderwijs.

ArtKid: Maatschappelijk engagement en speelse kunst. Dat zijn de kenmerken van Artkid de ontwerpstudio van Anja Jonker. Inzetten om uitdagende activiteiten te organiseren en kinderen al jong op speelse wijze laten kennis maken met kunst, nieuwe ontwikkelingen en natuur. Kunst om aan te raken en georganiseerd als activiteit zoals bijvoorbeeld de 'Sprookjestuin' of de 'Torteltuin'. Het boek van Pluk van de Petteflat komt tot leven in het werk van Artkid. En Artkid gaat samen met kinderen bouwen. Dat kan van alles zijn: wilgentenenhutten, nestjes voor dieren, mozaïeken op banken of experimenteren met levende groene (mos)verf. Niet het resultaat is belangrijk maar de ervaringen die de kinderen tijdens de werkzaamheden opdoen. "Dit hebben we met elkaar gemaakt!" Een plek waar je niet alleen voor jezelf werkt maar samen iets opbouwt -sociale competenties en mooie herinneringen voor de toekomst. Studio Dáárheen: Ethische discussie en esthetiek ontwikkelen naar toekomstige technieken Design Studio Dáárheen houdt zich bezig met trends, ontwikkelingen in de samenleving en hoe deze onze (product-)vormgeving gaan beïnvloeden in de toekomst. Bijvoorbeeld in haar BioArt-project en Dementia-project Wat is de toekomst van BioTechnologie? Waar gaat het naar toe in de toekomst en wat kan, wat willen we en wat niet. Deze vraagstelling gaat Nicole Spit van Studio Dáárheen door middel van kunst, tentoonstellingen, workshops en lezingen onderzoeken om de kennis en bewustwording over toekomstige ontwikkelingen te vergroten. Daarbij gaat het ook over esthetiek ontwikkelen naar toekomstige technieken en voorlichting op bijvoorbeeld middelbare scholen in musea en kunsten centra. Kan vormgeving de omgeving van mensen met dementie helpen de ziekte dragelijker te maken? Wat zijn dagelijkse dingen die kunnen helpen positieve gevoelens op te roepen? In schilderijen en objecten zal Studio Dáárheen proberen de kennis en bewustwording over dementie te vergroten en zo doende de toeschouwer te laten invoelen wat dementie betekent.

Een ruimte om samen te werken, elkaar te beïnvloeden, andere kunstenaars uit te nodigen, tentoonstellingen te kunnen houden, lezingen te kunnen geven, dingen te maken, een werkplaats. Een vrijplaats voor experiment. De KUNSTBLOEIPLAATS zal op een toegankelijke plek moeten ontstaan om mensen de kans te geven geïnspireerd te raken, mee te helpen, zelf ideeën aan te dragen en de omgeving positief te laten bruisen.

Vanuit de KUNSTBLOEIPLAATS ons kunst DNA verspreiden, door activiteiten. Lespakketten maken voor scholen, modellen maken voor tentoonstellingen, voorbereidingen treffen om kunst naar de mensen toe te brengen. Maar ook andere kunstenaars naar binnen trekken, voor discussie of workshops.

afbeelding van AnjaNicole
AnjaNicole Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten