afbeelding van Heidi
Heidi Ondernemer

KRUSLI - Rescue Food

Onze missie to Rescue Food! Dit doen we door het maken van ontbijtjes van geredden ingrediënten (reststromen).

KRUSLI is een startup welke ontbijtproducten maakt, gemaakt van minimaal 50 procent gered voedsel (reststromen) en laag in suiker. 

1/3 van ons voedsel wordt weggegooid of gaat verloren! Dat is enorm zonde.Onze missie is daarom om zoveel mogelijk voedsel te redden! Door het aanbieden van lekkere en gezonde ontbijtjes die gemaakt zijn van reststromen, zoals bierbostel, speltzemelen, ‘kromme’ groentes en fruit, gebroken noten en zaden. 

Mens en samenleving 

Naast onze missie om voedsel te redden, willen we ook eerlijke handel. Daarom geven we al onze leveranciers een eerlijke prijs (minimaal de kostprijs van de ingrediënten + de leverancierskosten).

Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met twee bedrijven om geredde ingrediënten (o.a. kokos, banaan, mango en cacoa) direct vanuit Kenia te kopen. Dit zijn ingrediënten die niet aan de specificaties van de grote producenten voldoen (te klein, te groot of niet de perfecte vorm). Door deze producten af te nemen kunnen de boeren een extra inkomen genereren voor hun familie en de community waarin ze leven. 

Al onze reststromen zijn 100% traceerbaar en we werken waar mogelijk dus direct met de boeren samen! 

Onderstaand vind je meer info over onze geredden ingrediënten:

Bierbostel

Dit is een ingrediënt dat overblijft na de productie van bier, het gaat vaak naar veevoer, maar we zijn blij dat we het geschikt kunnen maken voor menselijke consumptie.

Speltzemelen ​

Dit ingrediënt is een afvalproduct uit de bakkerij industrie.

Bieten, zoete aardappel en bananen chips

Deze ingrediënten zijn gebroken in het productieproces, wat betekent dat ze niet langer kunnen worden gebruikt in het eindproduct.

Bruine, over geroosterde of over gepofte quinoa

Helaas willen consumenten liever witte quinoa, die perfect rond is en licht geroosterd is. Dus er is genoeg quinoa over om in onze KRUSLI te verwerken.

Pindakaas

Dit wordt verkregen bij het veranderen van het recept/reinigen tijdens het produceren van pindakaas:)

Pinda en Wanoot stukjes

Dit wordt verzameld bij het verwerken van pinda's. Meestal zijn de stukken te klein om met de hele pinda's in de zakken te gaan.

Appels

Indien beschikbaar drogen en gebruiken we onverkochte appels. Indien niet beschikbaar, gebruiken we appels die niet de 'perfecten' vorm hebben om te worden verkocht bij reguliere retailers.

Fruit Concentraat 

Dit zijn partijen die besteld zijn maar nooit afgehaald zijn. Dit betekent dat ze anders helaas weggegooid worden omdat het vaak een specifiek recept is.

Lijnzaad

De zaadjes zijn kleiner dan vaak gewenst in andere producten.

Gember

We gebruiken zeer grote of kleine stukjes die niet geschikt zijn voor retail/groothandel.We hebben 4 verschillende smaken: Appel & Walnoot, Pindakaas & Banaan, Bietjes & Gember en Zoete Aardappel & Kokos. KRUSLI bevat alleen een beetje appelstroop, we krijgen immers al genoeg suiker binnen.

Onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar. 

afbeelding van Heidi
Heidi Ondernemer

Wij willen met KRUSLI voedsel redden! Dat doen we door het maken van lekkere en gezonde ontbijtjes.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 342 projecten