afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Krown-Design mycelium products

Krown maakt producten van landbouwafval en Mycelium. Duurzaam van begin tot eind. Producten groeien in een mal tot elke mogelijke vorm.

Krown-Design maakt producten van landbouwafval en mycelium. Mycelium is een netwerk van draden en schimmels, waaruit paddenstoelen kunnen voortkomen. Het landbouwafval wordt in een mal gedaan, samen met Mycelium. Dat mycelium voedt zich met het landbouwafval en scheidt enzymen af die in 5 dagen de hele mal vullen. Daarna wordt het product in een oven gedroogd waardoor het Mycelium gedood wordt. 

Dat levert een vast product op, met  unieke eigenschappen: zeer licht, maar ook sterk. Isolerend, voor zowel warmte als kou. Maar ook akoestisch isolerend, schokabsorberend en tenslotte brandvertragend. 

Met deze eigenschappen kunnen nuttige functies in verschillende industrieen worden geleverd: bijvoorbeeld in de verpakkingswereld,  als alternatief voor piepschuim. Maar ook in de wereld van bouw en constructie. En op dit moment maakt Krown-Design vooral producten in de wereld van design en interieur. 

De ambitie van Krown-Design is in de net gestarte fabriek duurzame producten te 'groeien' waardoor het gebruik van schaarse grondstoffen zoals olie worden verminderd. 

afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

De initiatiefnemers van Krown-Design zijn Eric Klarenbeek, Arthur Moree en Jan Berbee. Samen combineren zij hun levenservaringen in een complementair team, met heel verschillende achtergronden maar een gedeelde mening dat de wereld véél duurzamer moet worden. En naast de drijfveer om met deze bijzondere grondstoffen aan een circulaire wereld bij te dragen delen Eric, Arthur en Jan de passie om mooie producten te maken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 343 projecten