afbeelding van Krijg
Krijg Ondernemer

KrijgdeKleertjes.nl

Voor ouders die kinderspullen willen ruilen

KrijgdeKleertjes wil zoveel mogelijk kinderspullen een tweede leven geven.

www.KrijgdeKleertjes.nl is dé ruilwebsite voor kinderspullen. Duizenden ouders uit heel het land doen al mee. Je ruilt je kleding en kinderspullen voor een pakket spullen dat bij jouw kind past. Gewoon via internet, op een moment dat het jou uitkomt. Duurzaam én voordelig!

Met vier moeders zijn we eind 2012 de ruilsite www.krijgdekleertjes.nl gestart omdat we merkten dat onze kasten uitpuilden. Je wil de spullen waar je kinderen te klein voor zijn een goede bestemming geven. Maar hoe vind je die?

 Via www.krijgdekleertjes.nl vormen we een community van ouders die kinderspullen graag aan elkaar doorgeven. En je krijgt er ook nog iets voor terug wat bij jouw kinderen past: we ruilen! 

Ruilen is duurzaam en goed voor de portemonnee. Het is ook nog eens heel gezellig. Via de website ontmoet je namelijk mensen uit heel het land die ook enthousiast zijn om hun spullen een tweede leven te geven. Sinds de zomer van 2014 beheren we ook een netwerk van ruilpunten. Plekken bij mensen thuis waar je kleding kunt ruilen. 

Iedereen bij KrijgdeKleertjes werkt vrijwillig aan dit project. We krijgen zoveel enthousiaste reacties dat we ook veel energie krijgen om er de schouders onder te blijven zetten. 

Inmiddels zijn er meer dan 30 lokale ruilpunten en ruilen duizenden mensen uit het hele land met ons mee. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer kinderspullen we samen hergebruiken: dat is duurzaam. En hoe meer mensen er meedoen, hoe meer keus er voor iedereen is. En dat is natuurlijk ook fijn! Dus doe mee :-) Meld je aan als lid op www.krijgdekleertjes.nl

 

KrijgdeKleertjes is een project dat volledig vrijwillig gerund wordt. We kunnen altijd extra mankracht gebruiken. Je kunt meedraaien als ruilpunt - dan heb je zelf kleding in huis waar mensen uit kunnen kiezen. Maar je kunt ook op andere manieren bijdragen. We bekijken wat bij je past. Heb je zin om mee te doen, neem dan contact met ons op, info@krijgdekleertjes.nl 

Duurzaamheid is onze belangrijkste drijfveer. We willen graag stimuleren dat mensen hun gebruikte spullen een tweede leven geven. Hiervoor gebruiken we onze website en onze socialkanalen.

afbeelding van Krijg
Krijg Ondernemer

Fan van Ruilen! Ruil makkelijk kleding en kinderspullen met duizenden andere ouders.

Update

Kledingproductie zorgt voor een behoorlijke aanslag op het milieu. Alle reden dus om de levenscyclus van kleding te verlengen. KrijgdeKleertjes draagt hieraan bij via het ruilen van kinderkleding. Dit lost ook een ander probleem op waar ouders mee kampen: kinderen groeien zo snel, dat hun kleding voortdurend te klein is. Het initiatief bestaat op 12 december 2017 precies vijf jaar en zorgde inmiddels voor het hergebruik van meer dan 10.000 kilo kleding.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten