afbeelding van Job
Job Ondernemer

KonneKt: Geisoleerd, maar toch samen spelen!

Met KonneKt kunnen geïsoleerde kinderen in het ziekenhuis toch samen spelen op het raam tussen hun kamer en de gang

Tijdens de behandeling van sommige ziektes, zoals bijvoorbeeld kanker, moeten kinderen in het ziekenhuis soms geïsoleerd verpleegd worden. Dit kan wel vier maanden duren. Ik realiseerde mij tijdens mijn interviews dat ik kinderkankerpatiënten voorheen altijd als ‘kankerpatiënten’ zag, maar dat deze kinderen vooral gewoon kinderen zijn. Ze zijn nog steeds exploratief, nieuwsgierig en willen nog steeds graag spelen met andere kinderen, maar dat kan nu niet door hun isolatie.

Met KonneKt kunnen deze kinderen nu samen met andere kinderen in het ziekenhuis spelen op het raam tussen hun kamer en de gang. Door verschillende vormen op het raam vast te maken kunnen ze zelf hun spellen verzinnen. Met KonneKt kunnen ze bijvoorbeeld kastelen en draken, een jungle of tropische vogels maken, maar ze kunnen ook bestaande spellen zoals schaak en boter kaas en eieren doen. KonneKt is zo ontworpen dat de creativiteit van de kinderen aan weerszijden van het glas geprikkeld wordt, zodat ze samen spellen kunnen bedenken en waardoor het spel voor veel types kinderen en leeftijden geschikt is.

Elk kind moet de mogelijkheid hebben om samen met andere kinderen te spelen!

Helaas is dit op veel plekken nu niet het geval. Met een goedkope en kleine toevoeging aan het ziekenhuis, KonneKt, kunnen geïsoleerde kinderen in het ziekenhuis nu wél samen met andere kinderen spelen.

Samenspel is cruciaal voor normale sociale ontwikkeling. Als kinderen langere tijd niet samen kunnen spelen, stagneert die ontwikkeling. Samenspel leert kinderen samenwerken, communiceren, onderhandelen, oplossen van conflicten en opbouwen van empatie. Stuk voor stuk erg belangrijke vaardigheden voor je verdere leven!

http://vimeo.com/78852437#t=1m06s

Omdat je niet ziek hoeft te zijn om spel met KonneKt leuk te vinden, kunnen mensen daarmee spellen kopen om thuis te spelen. Bij aankoop wordt er in naam van de ‘backer’ (persoon die campagne ondersteunt) ook zo’n zelfde spel aan een ziekenhuis gedoneerd (Buy one+Give one). Hiermee worden via de crowdfunding campagne alvast 100 spellen weggeven aan 100 ziekenhuizen.

Als de crowdfunding campagne een succes is kunnen de benodigde investeringen worden gedaan om te beginnen met productie bij een sociale werkplaats. Deze spellen kunnen dan door de pedagogische afdelingen van ziekenhuizen gekocht worden.

afbeelding van Job
Job Ondernemer

Update

KonneKt wordt nu gebruikt door kinderen in 200+ ziekenhuizen in 16 landen in Europa.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten