afbeelding van Valerie
Valerie Ondernemer

Knakwortel

Sappig, grappig en kleurrijk. Een klassieker uit New York maar dan van deze tijd. Een broodje met een gemarineerde wortel, hmm!

Of je wortel lust!

Wij geloven dat gezond eten lekker en leuk kan zijn. Groente heeft meestal een bijrol in ons eten. Wij brengen daar verandering in. Met de wortel in de hoofdrol maken we grote ecologische thema's behapbaar. 

Knakwortel combineert de herkenbare wortel met de geliefde smaak van street food. De klassieker uit New York maar dan van deze tijd. Sappig, grappig en kleurrijker dan wat dan ook.

Knakwortel is het begin van de imagoverandering van groenten en de start van een heuse broodjes revolutie.

Podcast Knakwortel en ASN Bank

Voor het radioprogramma Let's Talk Business ging Valerie Bos van Knakwortel in gesprek met Piet Sprengers, hoofd van de afdeling Duurzaamheidsbeleid en Onderzoek bij ASN Bank. Ze spraken over het klimaat en de impact die je daarop hebt als duurzame ondernemer. Hieronder kun je het fragment beluisteren.

Hoe Knakwortel de wereld gaat veroveren?

  • 2017: 10.000 broodjes op 10 evenementen
  • 2018: In de Nederlandse winkelschappen
  • 2019: Internationaal op de kaart met lokale toppings

We werken samen met lokale boeren, duurzame bedrijven en ondernemers om het broodje te perfectioneren. De komende maanden ontwikkelen we het product zodat het in de supermarkt en in restaurants verkocht kan worden. 

Je kunt ons volgen @knakwortel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo starten we deze winter met een groep testpersonen waar je, je voor kunt aanmelden. 

 

afbeelding van Valerie
Valerie Ondernemer

Ik heb lang een ingewikkelde relatie met eten gehad. Gezond eten was voor mij altijd vies en grauw eten. Sind 2 jaar ben ik aan het ontdekken dat gezond eten ook lekker kan zijn. Met mijn product wil ik iedereen—jong tot oud, groente lovers en groente haters—definitief overtuigen van de heerlijke smaak en mogelijkheden van groentes. De afgelopen 3 jaar bouw ik aan een marketing en innovatie bureau waarbij ik diverse concepten ontwikkel voor overheid, bedrijfsleven en het onderwijs. Met de komst van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 in mijn stad Almere groeien we mee in de ontwikkelingen binnen o.a het thema Feeding The City. Een thema dat mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak aanspreekt en motiveert om ecologische thema's (letterlijk) behapbaar te maken en gezond eten leuker dan ooit.

Update

Wij gingen op bezoek bij BioRomeo in Ens! Samen zijn we op zoek gegaan naar de beste biologische wortel voor het broodje.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten