afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

Klup

Klup is dé social app voor 50plussers! Op een positieve en eigentijdse manier koppelt Klup gebruikers obv interesses en lokale activiteiten.

Ontstaan van Klup

Klup is opgericht door Michelle Wolters en Michiel van den Berg. Het idee van Klup is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring van Michelle. Na het overlijden van haar moeder is vader Thieu zes jaar geleden vanuit Brabant naar Amsterdam verhuisd om dichter bij zijn dochters te wonen. Eenmaal in Amsterdam bleek het erg lastig om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Thieu was niet op zoek naar een relatie maar gewoon gelijkgestemden om leuke dingen mee te doen. Een online (positieve) oplossing voor dit probleem was er niet. Dat kan anders dachten deze jonge ondernemers. 

Techniek als middel, geen oplossing

Middels onze eerste aap, Klup 1.0, hebben we bewezen dat de juiste techniek als goed verbindend middel kan werken. Met meer dan 6.000 downloads, 1.000 gemaakte connecties en meer dan een 1 miljoen swipes hebben we bewezen dat een social app 50-plussers kan verbinden. Klup 2.0 gaat eind juni live en we zijn klaar om op te schalen. Op de unieke dag 7-7-2017 lanceren wij onze nieuwe app online met een grote 'BANG'. Onze community manager Jaap (65) vertelt je hier in het onderstaande filmpje meer over. Meld je hier snel aan voor onze Thunderclap campagne.

Unique Selling Points Klup

  • Positieve & moderne benadering
  • Uniek in Nederland
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Met en voor kluppers
  • Complementair team
  • Potentiële snelle groei
  • Nieuwe propositie voor vriendschap

Sociale impact

Investeren in preventieve middelen voor eenzaamheid loont (onderzoek Deloitte). Op een positieve en innovatieve manier bieden wij een technisch hulpmiddel voor sociale contacten door ons te richten op leuke activiteiten en gezelligheid. Het proberen op te lossen van het probleem ‘eenzaamheid’ is niet de manier om de doelgroep te enthousiasmeren voor je product en zo zal de massa niet bereikt worden. Wij geloven dat dit de manier is om op termijn echt impact te hebben.

Met Klup 2.0 zijn wij in staat onze impact op een kwantitatieve en kwalitatieve manier te meten en we hebben er alle vertrouwen in deze claim waar te maken.  

Impact claim: middels ons platform (app) draagt Klup bij aan een socialer en actiever leven van 50+ gebruikers binnen een actieve Klup community.

afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

​De oprichters van Klup, Michelle (29) en Michiel (28) hebben samen bedrijfskunde gestudeerd aan de VU en de UvA. In de laatste fase van onze Bachelor aan de VU is het idee van Klup ontstaan. Een moderne maar vooral positieve benadering om wat te doen aan de eenzaamheid door middel van technologie. Sinds april 2016 zijn we beide fulltime bezig met Klup en in het afgelopen jaar hebben we bijzonder veel geleerd en blijken we elkaar perfect aan te vullen.

Update

7-7-2017 wordt een unieke dag! Draag jij bij aan de sociale missie van Klup en help je ons zo veel mogelijk 50plussers bereiken op deze dag? Meld je dan snel aan voor onze Thunderclap campagne - www.kluppen.nl/thunderclap. Heel erg bedankt!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Katy
Ik heb geen tip, maar vind dit echt super!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten