afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

Klup

Klup is het sociale platform voor de Silver Generation!

Ontstaan van Klup

Klup is opgericht door Michelle Wolters en Michiel van den Berg. Het idee van Klup is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring van Michelle. Na het overlijden van haar moeder is vader Thieu zes jaar geleden vanuit Brabant naar Amsterdam verhuisd om dichter bij zijn dochters te wonen. Eenmaal in Amsterdam bleek het erg lastig om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. Thieu was niet op zoek naar een relatie maar gewoon gelijkgestemden om leuke dingen mee te doen. Een online (positieve) oplossing voor dit probleem was er niet. Dat kan anders dachten deze jonge ondernemers. 

Techniek als middel, geen oplossing

Klup is een snelgroeiend platform (app) voor 50-plussers in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 kluppers (gebruikers) en vinden er wekelijks meer dan 100 activiteiten plaats. De meer dan 75.000 connecties, die via de Klup app zijn ontstaan, geven aan dat techniek op als perfect verbindend middel kan werken voor sociaal contact.

Naast de sociale impact op het gebied van ontmoeting en activiteiten wordt de community ook ingezet op het gebied van kennisdeling en zingeving. Waarom zou je als 50-plusser niet mee kunnen denken met de nieuwste innovaties en bedrijfsconcepten? In samenwerking met partners organiseren we interactieve kennissessies waarbij de doelgroep meedenkt over nieuwe innovaties en hun ervaringen delen. In een ontspannen sfeer ontstaan gave ideeën.

Unique Selling Points Klup

  • Positieve & moderne benadering
  • Uniek in Nederland
  • Gebruiksvriendelijk
  • Veilig & betrouwbaar
  • Met en voor kluppers
  • Complementair team
  • Potentiële snelle groei
  • Nieuwe propositie voor vriendschap

Sociale impact

Investeren in preventieve middelen voor eenzaamheid loont (onderzoek Deloitte). Op een positieve en innovatieve manier bieden wij een technisch hulpmiddel voor sociale contacten door ons te richten op leuke activiteiten en gezelligheid. Het proberen op te lossen van het probleem ‘eenzaamheid’ is niet de manier om de doelgroep te enthousiasmeren voor je product en zo zal de massa niet bereikt worden. Wij geloven dat dit de manier is om op termijn echt impact te hebben. 

Wij vertellen graag over onze community en mocht je mogelijkheden zien voor een samenwerking dan horen we dat graag. 

Impact claim: middels ons platform (app) draagt Klup bij aan een socialer en actiever leven van 50+ gebruikers binnen een actieve Klup community.

afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

Sociaal ondernemer met een bedrijfskundige achtergrond. Samen met studiegenoot Michelle Wolters heeft Michiel Klup bedacht en ontwikkeld tot het sociale platform wat het nu is met duizenden gebruikers.

Update

7-7-2017 wordt een unieke dag! Draag jij bij aan de sociale missie van Klup en help je ons zo veel mogelijk 50plussers bereiken op deze dag? Meld je dan snel aan voor onze Thunderclap campagne - www.kluppen.nl/thunderclap. Heel erg bedankt!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Katy
Ik heb geen tip, maar vind dit echt super!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten