afbeelding van Yeelen
Yeelen Ondernemer

Klippa - De moderne kassabon

De papieren kassabon: 30mln kilo afval, 13mln liter olie & 55mln liter water per jaar in NL. Tijd voor de digitale versie van Klippa!

Alleen al in Nederland zorgt de papieren kassabon jaarlijks voor 30 miljoen kilo afval. Daarnaast wordt door de productie ook nog eens 13 miljoen liter olie en 55 miljoen liter water verspild. Dat dit nog kan in deze tijd, een tijd waarin iedereen vrijwel alles digitaal doet en de hele dag rondloopt met een smartphone. Klippa brengt hier verandering in met Digibon: een digitale kassabon!

Digibon is de toekomst van de papieren kassabon. Wij brengen een digitale versie die bonnen rechtstreeks vanuit de kassa bij jou op je smartphone zet. Zo hoeft er geen papier meer verspild te worden en raak je bovendien nooit meer een bonnetje kwijt: Digibon werkt via de cloud. Zo heb je altijd en overal op een CO2-neutrale manier toegang tot je bonnetjes.

Het enige wat winkeliers nodig hebben is een koppeling met hun kassa of KlippaCast, een klein digitaliserings apparaatje dat minder dan 80 euro kost. Met Digibon is de papieren kassabon voorgoed verleden tijd. Hoewel de CO2-uitstoot bij de productie van KlippaCast minimaal is, planten we voor elke aangesloten locatie een boom! Op die manier werken we 100% CO2-neutraal. Het bedrag voor de CO2-compensatie zit zelfs al in de prijs van het kastje verwerkt. 

Het is tijd dat winkeliers overstag gaan en klaar zijn voor de wereld van morgen. Daar hebben we ook jouw hulp bij nodig! Samen kunnen we alleen al in Nederland 30 miljoen kilo afval, 13 miljoen liter olie & 55 miljoen liter water per jaar besparen met een digitale kassabon.

afbeelding van Yeelen
Yeelen Ondernemer

Een creatieve avontuurlijke ondernemer die graag werkt aan verandering en digitalisering. De digitale kassabon van Klippa is een spin-off van ons gelijknamige softwarebedrijf dat bestaat uit 7 enthousiaste twintigers. Met veel passie hebben we gewerkt aan een universele oplossing voor de digitale kassabon. Nu is het tijd voor de volgende stap. Namelijk dat retails over stag gaat!

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2017

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

Reacties (4)

Meepraten? Login

afbeelding van Paul
Dit is toch wat je (als consument èn ondernemer) wilt. Minimalisering van je papierwerk. In het algemeen erger ik me al jaren aan papieren administraties, brieven, folders, bonnetjes, etc. Voor bijna alles bestaat er gelukkig al een digitaal alternatief, in de meeste gevallen is de digitale versie zelfs al de standaard geworden, behalve bij de kassabonnen. Ik vind het vreemd dat nagenoeg alle fysieke winkels nog steeds de kassabon (èn ook de pinbon) 'standaard' eerst uitprinten, om daarna mee te geven aan de consument OF rechtstreeks in de prullenbank deponeren. Nutteloze verspilling! Een kassabon wil je ook niet bewaren. Je gooit 'm altijd op een of ander moment weer weg... Van de kassabonnen die ik wel echt wil bewaren i.v.m. een mogelijke retour, ben ik nu nog gedwongen om ze tijdelijk te bewaren (en ze eens in de zoveel tijd op te ruimen (lees: weggooien) in een ouderwetse ringband map. Of je maakt er een foto van die je 'ergens', 'handig' opslaat om de kassabon daarna alsnog te verwijderen. Huidige situatie is sowieso een verspilling van papier op enorme schaal. Dus hulde aan dit initiatief, zo heb je als consument en ondernemer tenminste de keuze! Veel succes!
afbeelding van Jelger
Leuk idee! Zou helemaal handig zijn als je die bonnen direct op je telefoon krijgt zonder dat ze uitgeprint hoeven te worden.
afbeelding van henk.doggen_85559
Misschien ook iets voor de bonnetjes die na je pinnen bij een geldautomaat ontvangt.Kunnen de kosten bij de banken ook omlaag ( en de rente omhoog!?) Henk D
afbeelding van René
Meer dan uitstekend initiatief. Koppeling aan de betaalmethodiek (bijv. smartphone / pinpas) voorkomt een extra handeling door de betaler en daar mee de kans op alsnog iets op papier en snellere afhandeling
PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 340 projecten