afbeelding van Natascha
Natascha Ondernemer

JUNGL Amsterdam

JUNGL Amsterdam - jasjes gemaakt van gerecyclede plastic flessen

JUNGL Amsterdam heeft een jasje ontworpen en laten produceren van gerecyclede plastic flessen. Elk jasje is gemaakt van gemiddeld 23 0,5 liter flesjes. Het jasje heeft een zwarte en een bordeaux rode kant en het jasje kan aan beide kanten worden gedragen. Wij bieden een jasje voor mannen en voor vrouwen aan. Momenteel bieden wij nog maar twee producten aan, maar wij willen heel graag groeien en ons aanbod uitbreiden. 

Door het gebruik van gerecyclede plastic flessen wordt er geen gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen. In vergelijking met polyester, gemaakt van nieuwe grondstoffen, is het waterverbruik 86% lager, het energieverbruik 70% lager en de CO2-uitstoot 75% lager. De jasjes zijn geproduceerd door Waste2Wear in Shanghai, die aangesloten zijn bij de Business Social Compliance Initiative (BSCI). Het BSCI is een initiatief van bedrijven die zich wereldwijd inzetten voor betere werkomstandigheden. Waste2Wear verzamelt gebruikte plastic flessen, waardoor deze niet in de natuur of in de afvaloven terechtkomen. Hierdoor wordt milieu en dier beschermd en wordt de CO2-uitstoot verminderd. 

JUNGL Amsterdam wil een alternatief bieden voor de vervuilende mode die in veel winkels aangeboden wordt. 

Er wordt nu druk gewerkt aan een nieuwe collectie, die waarschijnlijk eind maart wordt gelanceerd. 

afbeelding van Natascha
Natascha Ondernemer

Hi! Ik ben Natascha Hendriks en ik ben 24 jaar oud. Tijdens mijn studie heb ik het duurzame modemerk JUNGL Amsterdam opgericht. Ik heb een jasje ontworpen en laten produceren van gerecyclede plastic flessen. Ik vind het heel belangrijk om een alternatief te bieden voor de vervuilende mode die in veel winkels aangeboden wordt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten